Posetite ŠUMADIJSKU TOSKANU Mesto poznato po vinima i vinovoj lozi sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu

10:00

Turizam 0

Grožđe i vino sada predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, zato je ovaj kraj s ponosom nazvan prestonicom srpskih čokota

Posetite ŠUMADIJSKU TOSKANU Mesto poznato po vinima i vinovoj lozi sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu
Shutterstock

Preporučujemo Vam da posetite Topolu – gradsko naselje u Šumadijskom okrugu u Srbiji. Predeo oko Topole i Oplenca je oduvek bio poznat po vinovoj lozi i vinu koje se smatra jednom od najboljih iz ovih krajeva. Pogodna klima i zemlja je idealna za gajenje sortnih loza i pravljenje kvalitetnih vina. Još su Stari Rimljani u susednom selu i bregu Oplencu – Vinča, dali ime Vincea po kvalitetnom vinu koje je dobijano od izrazito ukusnog i mirisnog grožđa. Grožđe i vino sada predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, zato je ovaj kraj s ponosom nazvan prestonicom srpskih čokota. U medijima se često koristi naziv “Šumadijska Toskana” u predstavljanju Topole.

Posetite ŠUMADIJSKU TOSKANU Mesto poznato po vinima i vinovoj lozi sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu Shutterstock/Oplenac
 

 

 Za turiste koji žele da provedu odmor daleko od gradske gužve sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu, u potpunom miru i na čistom vazduhu, Topola predstavlja idealan izbor. Preporučujemo Vam da posetite Topolu – gradsko naselje u Šumadijskom okrugu u Srbiji. Predeo oko Topole i Oplenca je oduvek bio poznat po vinovoj lozi i vinu koje se smatra jednom od najboljih iz ovih krajeva. Pogodna klima i zemlja je idealna za gajenje sortnih loza i pravljenje kvalitetnih vina. Još su Stari Rimljani u susednom selu i bregu Oplencu – Vinča, dali ime Vincea po kvalitetnom vinu koje je dobijano od izrazito ukusnog i mirisnog grožđa. Grožđe i vino sada predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, zato je ovaj kraj s ponosom nazvan prestonicom srpskih čokota. U medijima se često koristi naziv “Šumadijska Toskana” u predstavljanju Topole.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Posetite ŠUMADIJSKU TOSKANU Mesto poznato po vinima i vinovoj lozi sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu Printscreen

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U letnjim mesecima gosti mogu uživati na obližnjim bazenima, kao i akvaparku  u Aranđelovcu, do koga se odličnim putem stiže automobilom za 15 minuta. Sadržajnost odmora u ovim predelima doprinosi blizina spomenika izuzetne istorijske i umetničke vrednosti. Na Oplencu se nalazi istorijsko memorijalni kompleks koji obuhvata Crkvu svetog Đorđa, Mauzolej srpske kraljevske porodice Karađorđević, Kraljeve vinograde, Muzej Vinogradareva kuća, Kuću kralja Petra I, Kraljevu vilu, Kraljičinu vilu, Karađorđevu crkvu, spomenik Karađorđu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
 
BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading