OVA GONDOLA JE TURISTIČKI PROJEKAT DECENIJE Da ovaj pogled ima u Srbiji, uverite se i sami (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Gold gondola na Zlatiboru i ove letnje sezone bila je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji.

OVA GONDOLA JE TURISTIČKI PROJEKAT DECENIJE Da ovaj pogled ima u Srbiji, uverite se i sami (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Gold gondola

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

OVA GONDOLA JE TURISTIČKI PROJEKAT DECENIJE Da ovaj pogled ima u Srbiji, uverite se i sami (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Gold gondola
 

Srce gondole nalazi se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta), dok je završna stanica gondole na samom vrhu Tornik, na visini od 1496 m.

OVA GONDOLA JE TURISTIČKI PROJEKAT DECENIJE Da ovaj pogled ima u Srbiji, uverite se i sami (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Ribničko jezero
 

U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Gold gondola Shutterstock/Gold gondola

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Danas je gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka svakog iole zahtevnijeg turiste bez panoramske gondole, kojom se plovi pod oblacima i krstari iznad najlepših i najuređenijih mesta sa ski stazama i zimskim rekreativnim i sportskim sadržajima. Gold gondola Zlatibor ponudiće skijašima, izletnicima, avanturistima, ekskurzijama i svim zainteresovanima nezaboravan pogled na Zlatibor.

Kako da dođete od Beograda do Gold gondole pogledajte na sledećoj mapi:

 

 

Izvor: beta

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading