SRPSKA PLANINA DOBIJA JOŠ 20 SPORTSKIH TERENA Zlatibor će postati srpska Antalija i centar sportskog turizma na Balkanu

J. K.

21:11

Turizam 0

Planina Zlatibor već godinama važi za jednu najposećenijih i najpopularnijih u Srbiji.

SRPSKA PLANINA DOBIJA JOŠ 20 SPORTSKIH TERENA Zlatibor će postati srpska Antalija i centar sportskog turizma na Balkanu
Printscreen

 

Ova vazdušna banja izuzetno je pogodna za razvoj zdravstenog i sportskog turizma, a veliki broj ekipa već sada dolazi na pripreme na Zlatibor. U narednom periodu biće dodatno obogaćena infratsruktura, pa se domaćini nadaju još većem broju posetilaca iz oblasti sporta kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

"Upravo te inostrane ekipe traže uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno spremamo da im to i ponudimo. Počeli su radovi na uređenje zemljišta iza hotela Tornik a uz trasu zlatiborske gondole, i već za godinu dana tu će se nalaziti 20 sportskih terena, što na otvorenom, što u zatvorenom, sa čime će Zlatibor, na primer, moći da parira turskom letovalištu Antalija koje je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa", izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On dodaje da sa završetkom ovog rojekta izgradnje dodatnih sportskih terena na Zlatiboru ni domaće ekipe neće morati da idu u Tursku ili u Sloveniju, već će te iste, ako ne i bolje, uslove imati i u svojoj zemlji, na Zlatiboru.

"Što se tiče smeštaja, Zlatibor već sada može da pruži takve uslove i samo je potrebno da nadogradimo našu sportsku infrastrukturu, za šta smo predvideli investiciju od 10 miliona evra koja će se realizovati u fazama. Trenutno su već dva terena završena, a još dva se grade", zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Komentari(0)

Loading