MESTO GDE IZVIRE GVOZDENA VODA Banja nudi lekovite vode, prelepe i prostrane bazene sa tolpom vodom tokom cele godine

J. K.

11:11

Turizam 0

Već veoma dug niz godina ova banja i njen priznati rehabilitacioni centar uspešno leče razne tipove šećerne bolesti, čak i kod dece.

MESTO GDE IZVIRE GVOZDENA VODA Banja nudi lekovite vode, prelepe i prostrane bazene sa tolpom vodom tokom cele godine
Printscreen

 

Bukovička banja je balneoklimatsko lečilište, u kome direktan i indirektan uticaj vegetacije, vode i vazduha stvara jedinstven ambijent povoljan za odmor, boravak i relaksaciju i pruža izvaredne uslove za sve oblike rekreacije i pripreme sportista.

Medicinski program bazirani su na primeni prirodnih lekovitih sredstava zajedno sa savremenim postupcima fizikalne medicine i rehabilitacije. Specijalna bolnica za rehabilitaciju„Bukovička banja“, pruža preventivne, kurativne, dijagnostičke i terapijske zdravstvene usluge.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zdravstvenu zaštitu dostupnu, sveobuhvatnu, kontinuiranu, bezbednu zdravstvenu zaštitu uz promociju humanog odnosa, poštovanja etičkih principa i postizanja visokog stepena zadovoljstva pacijenata, zahvaljujući stručnim, kvalifikovanim i profesionalnim zaposlenima koji primenjuju savremenu medicinsku tehnologiju, sa ciljem očuvanja i unapredjenja zdravlja.

VIRTUELNA TURA KROZ BANJU

Banja je poznata po lekovitoj mineralnoj vodi koje Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Bukovička banja" Aranđelovac koristi zajedno sa glinom za lečenje oboljenja gastrointestinalnog i hepatobilijarnog sistema, bolesti respiratornog sistema i povreda lokomotornog sistema.

O blagotvornosti kisele vode govori podatak da je još 1811. godine svoje zdravlje njome krepio Dositej Obradović. Na lični zahtev kneza Miloša, bukovička voda je dopremana u butelama i korišćena na dvoru.

Početkom XX veka počinje i ručno flaširanje kisele vode u fabrici "Knjaz Miloš", da bi se kroz decenije punjenja ova voda okitila najvišim međunarodnim odličjima za kvalitet.

Bukovička Banja na mapi:

 

 

 

Sve o banji pročitajte OVDE!

Komentari(0)

Loading