TURISTIČKA ATRAKCIJA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA Za godinu dana prevezla 300 hiljada putnika, zbog ogromnog interesovanja dokupljuju se nove kabine (FOTO)

J. K.

10:06

Turizam 0

U želji da broj zadovoljnih posetilaca zlatiborske gondole bude što veći, i da se zadovoljni turisti vraćaju na nove vožnje, preduzeće „Gold gondola“ nastaviće da i u ovoj godini poboljšava svoju ponudu i kvalitet usluga.

TURISTIČKA ATRAKCIJA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA  Za godinu dana prevezla 300 hiljada putnika, zbog ogromnog interesovanja dokupljuju se nove kabine (FOTO)
Foto: Rina

 

Zbog toga se već krenulo sa pripremama i realizacijom planova za 2022.godinu u kojoj će važna stavka biti nabavka novih kabina.

Nabavka kabina je jedna od aktivnosti koje mi planiramo u ovoj godini i sredstva za to su obezbeđena. Naš cilj je da se skrati vreme čekanja na kabine, mada se sada čeka manje od minut vremena, ali i da povećamo kapacitet naše gondole. Brojke o poseti i vožnji gondolom su zaista impresivne. Samo u prvih 20 dana januara vozilo se oko 30 000 ljudi, a već smo prešli cifru od 300 000 u prvoj godini rada što je fantastičan broj; i – idemo dalje“, rekla je Bojana Božanić, direktorka JP „Golad gondola“ .

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za nabavku novih 20 kabina opredeljeno je 60 miliona dinara. Želja zaposlenih je da nove kabine obogate i dodatnim sadržajima kako bi putnicima panoramsko razgledanje učinili još prijatnijim. U narednom periodu počeće se sa gradnjom nadstrešnice na poslednjoj stanici gondole koja će putnike i zaposlene štititi od padavina, ali i jakog sunca. Sledeća faza bi bila izgradnja ugostiteljskih sadržaja na samom vrhu.

Foto: Rina
 

 

Ja se iskreno nadam da ćemo poslove oko planske dokumentacije završiti u ovoj godini i u narednoj, 2023. godini, krenuti sa uređenjem kompletnog prostora na vrhu Tornika koji pripada Opštini, a dat je na korišćenje „Gold gondoli“. Naredna aktivnost je nastavak radova na početnoj stanici gde je u planu da se završi upravna zgrada. Očekujem da ćemo na proleće sa radovima nastaviti“, dodaje Božanićeva.

Uspešna godina poslovanja „Golad gondole“ postavila je visoke standarde kako za ovu,tako i za one koje slede, kaže Bojana Božanić. Zato se prave dugoročni planovi koji podrazumevaju sukcesivnu realizaciju aktivnosti među kojima je od važnijih stavki - uređenje međustanice koje će iziskivati i opredeljenje većih sredstava iz budžeta opštine Čajetina, ali i neke druge poput izgradnje i obeležavanja pešačkih i biciklističkih staza od početne do međustanice.

"Već su u protekloj godini krenule ture koje zaljubljenici u prirodu koriste da u jednom pravcu idu gondolom, a u drugom se vraćaju peške. Mi ćemo se uključiti u promovisanje takvih aktivnosti. Imamo puno planova! Ova godina će da bude nastavak dobrog rada i verujem da ćemo cifre o kojima sam govorila, u 2022. godini prevazići.“

 

Komentari(0)

Loading