TURISTIČKA ATRAKCIJA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA Za godinu dana prevezla 300 hiljada putnika, zbog ogromnog interesovanja dokupljuju se nove kabine (FOTO)

J. K.

10:06

Turizam 0

U želji da broj zadovoljnih posetilaca zlatiborske gondole bude što veći, i da se zadovoljni turisti vraćaju na nove vožnje, preduzeće „Gold gondola“ nastaviće da i u ovoj godini poboljšava svoju ponudu i kvalitet usluga.

TURISTIČKA ATRAKCIJA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA  Za godinu dana prevezla 300 hiljada putnika, zbog ogromnog interesovanja dokupljuju se nove kabine (FOTO)
Foto: Rina

 

Zbog toga se već krenulo sa pripremama i realizacijom planova za 2022.godinu u kojoj će važna stavka biti nabavka novih kabina.

Nabavka kabina je jedna od aktivnosti koje mi planiramo u ovoj godini i sredstva za to su obezbeđena. Naš cilj je da se skrati vreme čekanja na kabine, mada se sada čeka manje od minut vremena, ali i da povećamo kapacitet naše gondole. Brojke o poseti i vožnji gondolom su zaista impresivne. Samo u prvih 20 dana januara vozilo se oko 30 000 ljudi, a već smo prešli cifru od 300 000 u prvoj godini rada što je fantastičan broj; i – idemo dalje“, rekla je Bojana Božanić, direktorka JP „Golad gondola“ .

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za nabavku novih 20 kabina opredeljeno je 60 miliona dinara. Želja zaposlenih je da nove kabine obogate i dodatnim sadržajima kako bi putnicima panoramsko razgledanje učinili još prijatnijim. U narednom periodu počeće se sa gradnjom nadstrešnice na poslednjoj stanici gondole koja će putnike i zaposlene štititi od padavina, ali i jakog sunca. Sledeća faza bi bila izgradnja ugostiteljskih sadržaja na samom vrhu.

TURISTIČKA ATRAKCIJA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA  Za godinu dana prevezla 300 hiljada putnika, zbog ogromnog interesovanja dokupljuju se nove kabine (FOTO) Foto: Rina
 

 

Ja se iskreno nadam da ćemo poslove oko planske dokumentacije završiti u ovoj godini i u narednoj, 2023. godini, krenuti sa uređenjem kompletnog prostora na vrhu Tornika koji pripada Opštini, a dat je na korišćenje „Gold gondoli“. Naredna aktivnost je nastavak radova na početnoj stanici gde je u planu da se završi upravna zgrada. Očekujem da ćemo na proleće sa radovima nastaviti“, dodaje Božanićeva.

Uspešna godina poslovanja „Golad gondole“ postavila je visoke standarde kako za ovu,tako i za one koje slede, kaže Bojana Božanić. Zato se prave dugoročni planovi koji podrazumevaju sukcesivnu realizaciju aktivnosti među kojima je od važnijih stavki - uređenje međustanice koje će iziskivati i opredeljenje većih sredstava iz budžeta opštine Čajetina, ali i neke druge poput izgradnje i obeležavanja pešačkih i biciklističkih staza od početne do međustanice.

"Već su u protekloj godini krenule ture koje zaljubljenici u prirodu koriste da u jednom pravcu idu gondolom, a u drugom se vraćaju peške. Mi ćemo se uključiti u promovisanje takvih aktivnosti. Imamo puno planova! Ova godina će da bude nastavak dobrog rada i verujem da ćemo cifre o kojima sam govorila, u 2022. godini prevazići.“

 

Komentari(0)

Loading