NAJLEPŠA MESTA ZA PORODIČNA VIKEND PUTOVANJA Jedinstvena mesta sa svojom neprikosnovenom prirodom, bujnim šumama i pejzažima kao iz najlepše bajke

J. K.

20:12

Turizam 0

Želite da pobegnete od svakodnevnih aktivnosti, posla, galame i problema? Srbija je zemlja koja poseduje pregršt takvih mesta, a mi ćemo za vas izdvojiti par, koja će vas očarati svojom lepotom i ostaviti bez daha.

NAJLEPŠA MESTA ZA PORODIČNA VIKEND PUTOVANJA Jedinstvena mesta sa svojom neprikosnovenom prirodom, bujnim šumama i pejzažima kao iz najlepše bajke
Shutterstock

 

MOKRA GORA 

 

Na svojim obroncima Tara i Zlatibor kriju jedinstveno mesto, sa svojom neprikosnovenom prirodom, bujnim šumama, pejzažima kao iz najlepše bajke, Mokra gora predstavlja mesto koje će vas ostaviti bez daha.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Bogata i impresivna turističke ponude privlači turiste iz svih delova Evrope, ipak, ovo mesto nudi i veoma edukativne programe, a zbog cele organizacije etno kompleksa, imaćete utisak da se nalazite u jednom sasvim drugačijem i nesvakidašnjem svetu, daleko od uobičajne svakodnevnice.

Glavna atrakcija Mokre gore svakako je Drvengrad. Mesto je produkt mašte našeg proslavljenog filmskog režisera Emira Kusturice, a izgrađen je za produkciju njegovog filma „Život je čudo“. Drugi naziv za Drvengrad je Mećevnik, čarobno mesto mesto i prostor u kome ćete pronaći pregršt zanimljivosti i atrakcija. Kompleks je sastavljen od drvenih brvnara koje su izrađenih u tradicionalnom stilu, karakterističnom za zlatiborski okrug. Ukoliko odlučite da ovde provedete vikend, budite sigurni da se nećete pokajati.

Mokra gora na mapi: 

 

 

DIVČIBARE

 

Na samo 100 kilometra od Beograda nalazi se planinsko polje koje se pruža od Crnog vrha, Paljbe, Golupca do Velikog brda. Divčibare predstavlja najbolji izbor ukoliko vam je potreban beg od posla i odmor od svakodnevnih obaveza, jer ćete ovde vreme provoditi na čistom i svežem vazduhu, uz pešačenje na prelepim stazama, vožnji bicikla i u istraživanju prirodnih lepota ove planine.

Shutterstock
 

 

Ono što je svakako važno za ovu planinu jeste to da je ovo naselje proglašeno i za lekovitu vazdušnu banju jer se na ovim prostorima dešavaju posebna strujanja vazduha i ukrštaju se tri različite klime.

Najzanimljivije atrakcije ove planine su kanjon Crne reke, vodopad Skakalo na reci Manastirica, četiri zaštićene šume, kao i najviši vrh ove planine – Crni vrh.

Divčibare na mapi:

 

 

 

FRUŠKA GORA 

 

Mesto poznato po brojnim manastirima, jezerima i izletištima. Svako izletište savršeno je  za piknik u najlepšem ambijentu prirode. Fruška gora izbor je mnogih stanovnika Srbije za beg od svakodnevnih obaveza i odmor u prirodi.

Shutterstock
 

 

Na ovoj planini postoji čak 16 jezera, i najčešći su izbor za obilazak tokom toplih prolećnih i letnjih dana, posebno zato što su pogodna za sportski ribolov.

Na Fruškoj gori tokom istorije izgrađeno je 35 pravoslavnih manastira, od kojih je sačuvano 17. Samim tim, mnogi ovu planinu nazicaju i srpskom Svetom gorom. Najpoznatiji manastir je Krušedol, a ukoliko ga posećujete možete napraviti prelepu  turu koja podrazumeva i obilazak manastira Gala i Mala Remeta koji se nalaze na samo nekoliko kilometara udaljenosti, kao i jezera Šatrinačko i Dobrodol koja se takođe nalaze u neposrednoj blizini.

Fruška gora na mapi: 

 

 

PALIĆ

 

Na osam kilometra od Subotice nalazi se Palić, jedna od najpopularnijih destinacija za vikend odmor. Prepoznatljivo je prvenstveno po svom jezeru, Palićkom jezeru. Ovo jezero je najveće prirodno jezero u Srbiji, i predstavlja deo zaštićenog područja Park prirode Palić. Bogato ribom pa je pogodno mesto za svakog ljubitelja ribolova, takođe, zahvaljujući jezerskom blatu koje je bogato važnim mineralima, Palić čini i bitnim lečilištem u Srbiji.

Nezaobilazno mesto za sve turiste svakako je i Zoološki vrt Palić, gde možete videti preko 60 vrsta životinja, vrt poseduje i botanički deo sa preko 260 vrsta drveća i žbunja.

Palić na mapi: 

 

 

Komentari(0)

Loading