ISPOVEST BOLESNOG SRBINA KOJI NIJE VEROVAO U BOGA: "Otišao sam na Ostrog i doživeo ČUDO, a onda sam napravio GREŠKU"
Čovek nije verovao u Boga, a onda je otišao na Ostrog i navodno doživeo čudo.
Čovek nije verovao u Boga, a onda je otišao na Ostrog i navodno doživeo čudo.
Manastir Tumane svedoči o velikim čudima, međutim ono čemu su posvedočili jednom Beograđanin i njegova ćerka, nikada do sada se nije dogodilo. U nastavku pročitajte ispovest Branka Purića
Iznenađenjima u voćnjacima ove zime nikad kraja.
Sveti Ilija se smatra najsilovitijim među ognjenim svecima, pa se svetkuje s velikim strahopoštovanjem.
Mnoge srpske svetinje u kojima se vernici mole za Božiju pravdu i spasenje, rasute su danas širom sveta i blistaju u božijoj slavi.
Na obroncima Divčibara i Suvobora priroda nije štedela na izdašnosti lekovitih izvora.
U srpskim selima sve je više neoženjih momaka, ali i neudatih devojaka.
Nedaleko od Valjeva nalazi se mesto Stave u koje dolaze ljudi iz cele Srbije u nadi da će naći spas i izlečiti se od teških bolesti. Zbog molitvi oca Marjana vernici hrle u ovo malo mesto.
U selu Đunis, nedaleko kilometara od Kruševca, nalazi se manastir Pokrova Presvete Bogorodice.
Jedna od većih svetinja manastira Hilandara je i bunar Svetog Save. Bunar je star koliko i sam manastir.
Manastir Kumanica mnogi nazivaju srpskim Ostrogom, a nadaleko je čuven po isceliteljskim čudima koja su se dogodila u njemu, ali i po tome što se u njemu mole i narodi koji nisu pravoslavne vere.
Čudesna iscelenja u manastiru Tumane se nižu, a ovo je samo još jedna priča u nizu onih sa srećnim krajem. Iskustvo čoveka koji je patio od multiple skleroze, a koji je čudesno ozdravio, utvrdilo je u veri mnoge hrišćane. Njegovo iskustvo vam prenosimo u celosti.
"Otišao sam da probam testeru koju sam želeo da kupim da vidim kako seče..."
Srbi su ga još za života smatrali za sveca, a u prilog zahtevima da bude i zvanično proglašen idu i svedočenja vernika o onome šta se dešava na njegovom grobu.
Meštani sela Porodin kažu da se u crkvi Svete Petke sveće same pale, da se kandila sama klate i da je krst čudotvoran.
Beograđani su imali priliku da prisustvuju jedinstvenom događaju u poslednjih 130 godina, cvetanju agave, biljke koja vodi poreklo iz Meksika.
Mošti Svetog Prohora nalaze se u istoimenom manastiru u dolini Pčinje i jedine su u Srbiji mirotočive.