NUŠIĆ DOBIO KLJUČEVE GRADA: Veličanstvene slike iz Ivanjice poslate u svet, kao da je vreme stalo (FOTO)

Lepote Srbije

18:00

Manifestacije 0

Opština Ivanjica od juče ima novog predsednika, a to je ni manje ni više Branislav Nušić kome su predati ključevi grada. Sve ovo govori samo jedno - počela je još jedna Nušićajada u Ivanjici, manifestacija koja slavi humor, smeh i kulturu. Glumac Milan Milosavljević je već tradicionalno u ulozi čuvenog srpskog pisca i upravo on će biti domaćin i vlast naredna tri dana.

Nušićijada Ivanjica
Foto: Rina

Opština Ivanjica od juče ima novog predsednika, a to je ni manje ni više Branislav Nušić kome su predati ključevi grada. Sve ovo govori samo jedno - počela je još jedna Nušićajada u Ivanjici, manifestacija koja slavi humor, smeh i kulturu. Glumac Milan Milosavljević je već tradicionalno u ulozi čuvenog srpskog pisca i upravo on će biti domaćin i vlast naredna ovih dana.

- Dragi moji, vidite da su ključevi u mojim rukama, to znači samo jedno – vi se za sve pitate. Želim da u ova tri dana iz svih uglova čujem samo vesele osmehe, dobro raspoloženje i da uživate u bogatom kulturno-zabavnom programu koji su organizatori pripremili i ove godine. Ono što ja mogu da vam obećam jeste puno veselja, puno osmeha i mnogo dobre zabave. Ovo su dani kad treba da se osećate rastrećeno i da uživate, rekao je uz osmeh i karakterističan humor, glumac Milan Milosavljević.

Nušiću je ključeve grada predao novi predsednik opštine Ivanjica, Aleksandar Mitrović, koji je takođe prilikom simpatične primopredaje izazvao pozitivnu atmosferu među okupljenim građanima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Tek sam došao na vlast, a evo brzo me skinuše, kazao je Mitrović i dodao da je Nušićajada svojevrsni simbol Ivanjice, a ove godine je posebna i jubilarna jer se održava 15. put nakon obnavljanja.

- U Ivanjici tokom ovih dana sve će biti podređeno umetnosti, dobrom raspoloženju, zabavi, druženju. U izuzetno bogatim sadržajima uživaće mališani, jer se park pretvara u dečju scenu, ali i odrasli. Koncerti poznatih izvođača nešto su, po čemu je naša manifestacija poznata. Kroz našu opštinu koja broji 28.000 stanovnika, tokom tri dana koliko traje manifestacija prođe i preko 60.000 ljudi. Svi hoteli su već unapred popunjeni, ali velika potražnja je bila i u privatnom smeštaju, rekao je za RINU Mitrović.

Da su ovakve manifestacije jako značajne za očuvanje kulture, ali i razvoj turizma u Srbiji potvrdio je i pomoćnik ministra kulture u Vladi RS, Miodrag Ivanović.

- Zaista mi je drago što sam večeras u ovom malom, ali predivnom gradu koji slavi našeg velikog Branislava Nušića dugi niz godina, a ovog leta i jubilej 160 godina od njegovog rođenja. Svi gosti koji posete Ivanjicu tokom naredna tri dana imaće priliku da uživaju u zanimljivom i bogatom programu i to je samo još jedan pokazatelj koliko su ovakve manifestacije važne. Čuvaju i razvijaju našu kulturu, tradiciju i umetnost i mi kao ministarstvo smo spremni da podržimo ovakve događaje, istakao je Ivanović prilikom otvaranja manifestacije.

Ivanjička ’’Nušićijada’’ visoko je kotirana na turističkoj mapi festivalskih ponuda u zemlji i regionu. Obeležavaju je imena i institucije iz sveta kulture, zabave, novinarstva, izdavaštva, besedništva, satire i aforizma, kao i talentovani stvaraoci iz ivanjičkog kraja. Višegodišnja saradnja sa akademskim institucijama poput Matice srpske, Pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, govore o značaju edukativne uloge festivala.

dani danila lazovica

Velikanu u čast: U Priboju se od 18. do 21. septembra održava jedanaesti po redu festival "Dani Danila Lazovića"

Manifestacije

12:00

16 septembar, 2024

Jedanaesti festival „Dani Danila Lazovića”, pod sloganom „Govorim poeziju, čuvam kulturu!” održava se u Priboju od 18. do 21. septembra. Osnivači festivala su Zavičajni muzej Priboj i Dom kulture „Pivo Karamatijević” uz podršku opštine Priboj. Ovogodišnji program festivala podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Komentari(0)

Loading