SVI OSTALI U ČUDU Bajker na opasnom motoru prošao kroz grad sa maskom belog zeke na glavi

Čačak – Neobičan prizor zatekao je građane Čačka u samom centru kada su na ulici ugledali bajkera na motoru, u bajkerskom odelu ali sa maskom belog zeke na glavi.

bajker sa maskom belog zeke
Foto: Rina

- Nisam verovala šta vidim. Prvo sam pomislila kako je preslatko i da je istina ono što često možemo čuti, da uprkos svom opasnom imidžu imaju dobro i meko srce. Na drugi pogled sam pomislila, kako mu nije vrućina pod svim tim, jer je napolju bilo 30 stepeni, kaže za Jelena Todorović iz Čačka.

Nije poznato da li je ovaj bajker sa simpatičnom maskom i na opasnoj mašini iz Čačka ili ne, ali ono što je izvesno jeste da se sitno odbrojava do velikog moto vikenda koji se održava upravo u gradu na Moravi pa je možda deo organizacije tog spektakla. Moto vikend odžava se od 21. do 23. juna.

- Kada se ujedini 7 moto klubova u jednom gradu, onda to obećava ozbiljan moto skup. Poseban akcenat je dat na zajedništvo, dakle nema ličnog aspekta,  kao osnovni nedostatak našeg društva. Organizovanje skupa finansira lokalna samouprava, brojni sponzori i klubovi organizatori. Sva zarada mimo cene koštanja organizovanja skupa, ukoliko je bude bilo, ide u dobrotvorne svrhe, rekao je Dejan Marić jedan od organizatora.

On ističe da se skup organizuje na dobrovoljnoj osnovi i iz ljbavi prema motorima, a cilj organizovanja je prezentacija motociklističke kulture kroz zajedništvo, odnosno druženje i dobru zabavu.

Poneta skupa nije trošak, niti zarada, već dobra volja i saradnja kroz zajedničko delovanje. Međusobna saradnja kroz slogu, poštovanje i ljubav bez interesa, to jest bez obzira na razlike koje posedujemo. I ništa drugo, zaključio je Marić.

Nikola Tesla

Nikola Tesla 1900. prvi zamislio internet – i to bežični i multimedijalni

Manifestacije

12:00

10 jul, 2024

Srpskoj javnosti je nedovolјno poznato da je Nikola Tesla prvi na svetu zamislio internet i to predstavio još 1900. godine, u svom projektu bežičnog prenosa „Svetski sistem“. Upravo o tome govori multimedijalni projekat „Tesla prvi zamislio internet“, čiji je veb-sajt teslainternet.rs ovih dana pušten u rad, u čast Teslinog rođendana.

Komentari(0)

Loading