NEPONOVLJIVA AVANTURA Džipijada U Trgovištu, prilika za adrenalinsku injekciju kakvu niste doživeli!

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Džipijada Trgovište 2024 je jednodnevna off-road manifestacija koja će se održati 23. marta u organizaciji Turističke organizacije i opštine Trgovište.

Džipijada Trgovište
Printscreen/Youtube

Opština Trgovište se nalazi u Pčinjskom okrugu na jugu Srbije. Ovo područje  bogato je izuzetnim prirodnim lepotama što sve više privlače turiste. Džipijada u Trgovištu koja će se održati u subotu, idealna je prilika za sve učesnike da upoznaju predivne krajeve ovog dela Srbije uz neverovatnu dozu adrenalina koju garantuju planinski putevi kojima će vozila morati da prođu.

Osim manifestacije Dani Preobraženja po kojoj je ova opština poznata, džipijada u Trgovištu takođe beleži značajan broj posetilaca iz svih krajeva Srbije, ali i iz regiona. Druženje na ovoj manifestaciji je posebno iskustvo, uz kotlić, trubače i nezaboravnu avanturu koju pruža vožnja džipovima.

Prva džipijada u Trgovištu održana je 2019. godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Učesnici džipijade će se okupiti u 8 časova ispred zgrade opštine Trgovište, odakle će krenuti u vožnju.

Ukoliko odlučite da posetite ovu oblast, imaćete priliku da uživate u lepoti i predelima  južne Srbije. Mada je ostalo malo vremena, možda još nije kasno da iskusite autentični doživljaj vožnje džipa ovim neverovatnim stazama.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

šešir

Kad imam dobar šešir sve mi dobro stoji: Jedinstvena izložba u Čačku, nekada se bez njih nije izlazilo iz kuće i predstavljali su statusni simbol a danas ih retko ko nosi

Manifestacije

13:00

26 februar, 2024

U građanskoj kulturu šešir je oduvek predstavljao statusni simbol, a nekadašnje čačanske dame su govorile „Kada imam dobar šešir sve mi lepo stoji”. U GalerijI Etnološkog muzeja - Hadžića kući otvara se Izložba kolekcije šešira iz perioda dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka iz etnološke zbirke Narodnog muzeja i trajaće do 22. aprila.

Komentari(0)

Loading