ZA PRAVE GURMANE Počinje Čvarkijada u Valjevu, ko pravi najbolje duvan čvarke?

Lepote Srbije

11:00

Manifestacije 0

Festival duvan čvaraka ili nama poznatija Čvarkijada ove godine biće održana 7. i 8. oktobra. Prvog dana festivala je predviđeno takmičenje u pravljenju šoder čvaraka, a u nedelju, drugog dana, svoje umeće pokazaće takmičari u pravljenju duvan čvaraka.

ZA PRAVE GURMANE Počinje Čvarkijada u Valjevu, ko pravi najbolje duvan čvarke?
Shutterstock

 

Manifestacija koja tradicionalno okuplja veliki broj posetilaca Čvarkijada ove godine biće održana 7. i 8. oktobra.

Organizatori manifestacije Turistička organizacija Valjevo i Centar za kulturu za ovu godinu najavljuju i sadržajan prateći program pa će tako prvog dana festivala  nakon kulturno umetničkog programa koji počinje u 11h , svi posetioci moći da prisustvuju i drugom po redu Festivalu rabadžijske muzike .

Drugog dana festivala za 13.15h predvidjen je koncert Valjevca Dula Lušina , a od 15 sati pre samog proglašenja pobednika koncert će održati grupa Garavi sokak.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading