"VLASINSKO LETO" 2022 Od velikog je značaja za negovanje i razvoj nacionalne trubačke muzike (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

11:00

Manifestacije 0

Manifestacija se održava u Surdilici i na Vlasini. Obuhvata predtakmičenje trubača za Sabor u Guči. Na Vlasinskom jezeru se organizuju i takmičenje u pripremanju riblje čorbe "Vlasinski kotlić" (09. jula) i Takmičenje ribolovaca "Vlasinska udica" (10. jula).

"VLASINSKO LETO" 2022 Od velikog je značaja za negovanje i razvoj nacionalne trubačke muzike (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Guča

Ovogodišnje 35. “Vlasinsko leto” koje se od 8. do 11. jula održava u Surdulici i na Vlasini otvoriće večeras od 20 sati vokalna grupa Konstantin koncertom duhovne muzike u porti crkve Svetog Đorđa, a do kraja manifestacije su, osim tekmičenja trubača, u planu i koncert grupe Kerber, promocije knjiga i književne večeri.

U petak, 9. jula od 11 sati sledi otvaranje ulice “Odjek surduličke trube”, kao i prodajna izložba slika, knjiga, eko i etno proizvoda, a od 19 sati će u SKC-u književno veče održati Ana Mitić Stošić.

Od 22 sata nastupiće Milica Todorović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Subota, 10. jul počinje “Trubačkom budilicom” od 8 sati na centralnoj bini, od 10 sati će svirati pionirski i omladinski orekstri, dok će od 18 sati u Surduličkom kulturnom centru biti održan dečiji i omladinski program.

Od 22 sata će nastupiti rok grupa Kerber.

vikipedija/Goran Šepa Gale, pevač grupe Kerber
 

Istog dana, u Centru za zaštitu životne sredine na Vlasini biće promovisana knjiga “Noćni leptiri Vlasine” i održano tradicionalno pecanje “Vlasinska udica”.

Manifestaciju će u nedelju, 11. jula od 20:30 sati zatvoriti tradicionalno takmičenje trubačkih orekestara.

MESTO
Surdulica
ORGANIZATOR
Surdulica - Turistička organizacija opštine Surdulica

 

 

Izvor: južnevesti

Komentari(0)

Loading