SLATKI DANI U SRCU BAČKE Na tradicionalnoj manifestaciji u Crvenki 14. maja nastupiće Marija Šerifović

Lepote Srbije

10:00

Manifestacije 0

U sklopu manifestacije u Crvenki održavaju se nastupi mažoretkinja, uličnih svirača, kreativne radionice i nastupi najpopularnijih izvođača sa muzičke scene Srbije

SLATKI DANI U SRCU BAČKE Na tradicionalnoj manifestaciji u Crvenki 14. maja nastupiće Marija Šerifović
Printscreen

Tradicionalna manifestacija „Slatki dani u srcu Bačke“, koja će se ove godine održati 14. i 15. maja u Crvenki, imaće bogat i raznolik kulturno-umetnički program.

Najveće zvezde ovogodišnjih „Slatkih dana“ biće svakako Marija Šerifović, čiji je koncert najavljen za 14. maj i Dragana Mirković, koja će 15. maja zabavljati crvenačku publiku i njihove goste sa svih strana Vojvodine. Osim ovih centralnih svečanosti, neposredno pre nastupa Marije Šerifović biće upriličen koncert pevačice Tine Ivanović.

Paralelno sa velikom binom, na takozvanoj „Slatkoj bini“ odnosno „Sweet Stage-u“ će se odvijati sledeći program.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Kula, a generalni pokrovitelj je opština Kula.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

šešir

Kad imam dobar šešir sve mi dobro stoji: Jedinstvena izložba u Čačku, nekada se bez njih nije izlazilo iz kuće i predstavljali su statusni simbol a danas ih retko ko nosi

Manifestacije

13:00

26 februar, 2024

U građanskoj kulturu šešir je oduvek predstavljao statusni simbol, a nekadašnje čačanske dame su govorile „Kada imam dobar šešir sve mi lepo stoji”. U GalerijI Etnološkog muzeja - Hadžića kući otvara se Izložba kolekcije šešira iz perioda dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka iz etnološke zbirke Narodnog muzeja i trajaće do 22. aprila.

Komentari(0)

Loading