PLIVANJE ZA ČASNI KRST I ove godine će na izletištu Grzi biti organizovano plivanje za Bogojavljenje

M. M.

16:15

Manifestacije 0

Treće po redu plivanje na Bogojavljenje, 19. januara, biće održano na donjem jezeru reke Grze u istoimenom izletištu nedeleko od Paraćina.

PLIVANJE ZA ČASNI KRST I ove godine će na izletištu Grzi biti organizovano plivanje za Bogojavljenje
Printscreen

 

Organizator ovog događaja pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin, GG "Odbranimo Grzu", obavestio je zainteresovane učesnike da je u toku prijavljivanje na broj 060/534-77-11.

Kako ističe Milomir Ružić iz ovog udruženja, pored majica, ikone sa likom Svete Petke, medalja i zahvalnica, hrabri plivači dobiće i druge poklone, a ručak je obezbeđen u restoranu „Koliba“ na Grzi, prenose Novosti.

Kao i prethodna dva puta, plivači se neće trkati već će biti nagrađeni svi koji hrabro uđu u ledenu vodu reke, doplivaju do čamca u kojem se nalazi krst i poljube ga.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading