POJAVILO SE NEOBIČNO SAZNANJE Jovanka Broz je navodno imala tajno ime, nikada ne biste pogodili kako se zvala

Lepote Srbije

20:00

Kultura 0

Da je u pitanju, navodno, Jovanka, shvatili su tek 1952. godine kada je objavljeno da se udala za Josipa Broza Tita.

POJAVILO SE NEOBIČNO SAZNANJE Jovanka Broz je navodno imala tajno ime, nikada ne biste pogodili kako se zvala
Privatna arhiva

Dvadesetog oktobra navršava se 10 godina od smrti Jovanke Broz supruge Josipa Broza Tita. O njenom životu kružile su mnoge teorije zavere, kako dok je živela, tako i nakon njene smrti, a jedna koja je šokirala javnost je neverovatna ispovest bračnog para Nika i Bebe Martinec.

Prema njihovim tvrdnjama Jovanka je od početka rata 1941. godine pa do kraja 1943. živela u Zagrebu pod imenom “Meri” i to u njihovom objektu u ulici Solovljeva 19 na četvrtom spratu.

Da je u pitanju, navodno, Jovanka, shvatili su tek 1952. godine kada je objavljeno da se udala za Josipa Broza Tita.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kažu, da su odmah prepoznali devojku belog tena, izrazito guste kose, jakih nogu koja je plenila zagrebačkim ulicama.

Oni nisu znali da li je tada tu boravila po partijskom zadatku, ali, kako im se činilo, po lakom načinu života nije ličilo na izrazitu disciplinu koju je partija tražila od svojih sledbenika.

Oni su takođe istakli da se “Meri” viđala sa italijanskim oficirima kao i sa lepo obučenim i elegantnim civilima koji nisu govorili hrvatski jezik, kao i da je često dolazila u stan uplakana i sva u modricama.

O tome su mnogo više znali general Kosta Nađ, general Ivan Krajačić Stevo i Miroslav Krleža tvrdili su Niko i Beba Martinec.

Manastir Lešje

MANASTIR LEŠJE Malo ko zna za njega a čuvar je čestice Časnog Krsta i vrednih relikvija, evo priče o ovom svetom mestu

Kultura

21:00

21 jun, 2024

Manastir Lešje udaljen je desetak kilometara od Paraćina, nedaleko od glavnog puta prema Zaječaru. Lešje pripada Eparhiji kruševačkoj. Ime je dobio po leskovoj šumi koja je iskrčena u podnožju brda Baba, koje se naslanja na planinu Rtanj. O istorijatu Lešja svedoče retki pisani izvori koji se čuvaju u ruskom državnom muzeju u Moskvi i na Svetoj gori u Hilandaru.

Ostrvo Vido

OSTRVO VIDO Simbol srpske golgote, veruje se da ovo treba da uradite kada ga posetite

Kultura

17:00

20 jun, 2024

Ostrvo Vido je mesto sećanja, poštovanja i duboke istorijske veze između Srbije i Grčke. Postoji verovanje da svaki Srbin treba da donese grumen zemlje iz Srbije na ovo sveto tlo, jer naša vojska je ostala zeljna svog zavicaja, mnogi se nikad nisu vratili. A onaj ko odlazi sa Vida trebalo bi da ponese bar jednu šišarku, tako vraća bar jednu napaćenu dušu stradalog vojnika u njegovu Srbiju.

Komentari(0)

Loading