OVU PITU ĆE SVI OBOŽAVATI Bundevara na starinski način, savršenstvo ukusa koje miriše na detinjstvo
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
Sastojci:
500 g kora za pitu (mogu i domaće)
100 ml ulja
Možda vas zanima:
MANTIJE Tradicionalno jelo iz Novog Pazara koje svi obožavaju, evo ORIGINALNOG RECEPTA!
Novopazarske mantije, jedno od najomiljenijih jela u Srbiji, predstavljaju pravi gastronomski dragulj iz ovog dela Srbije.
SLATKI UŽITAK Krofne na vojvođanski način, mekane kao duša
Vojvođani su poznati po svojoj ljubavi prema dobroj hrani, a posebno prema jelima koja uključuju testo.
Možda vas zanima:
MANTIJE Tradicionalno jelo iz Novog Pazara koje svi obožavaju, evo ORIGINALNOG RECEPTA!
Novopazarske mantije, jedno od najomiljenijih jela u Srbiji, predstavljaju pravi gastronomski dragulj iz ovog dela Srbije.
SLATKI UŽITAK Krofne na vojvođanski način, mekane kao duša
Vojvođani su poznati po svojoj ljubavi prema dobroj hrani, a posebno prema jelima koja uključuju testo.
Možda vas zanima:
MANTIJE Tradicionalno jelo iz Novog Pazara koje svi obožavaju, evo ORIGINALNOG RECEPTA!
Novopazarske mantije, jedno od najomiljenijih jela u Srbiji, predstavljaju pravi gastronomski dragulj iz ovog dela Srbije.
SLATKI UŽITAK Krofne na vojvođanski način, mekane kao duša
Vojvođani su poznati po svojoj ljubavi prema dobroj hrani, a posebno prema jelima koja uključuju testo.
30 g šećera u prahu
Za fil:
700 g bundeve
50 g putera
300 g šećera
4 jajeta
250 ml mleka
1 vanilin šećer
cimet po ukusu
Priprema:
U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera. U drugoj posudi dobro umutite belanca. Pomešajte obe smese i lagano izmešajte.
Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte, sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite. Tepsiju nauljite i stavite 2–3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil… i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Pitu isecite ih na željene parčiće i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Pročitajte još:
https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/81926/mirisne-pijane-kiflice-da-sve-cula-uzivaju/vest
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Recept za GURMANSKU PROJU sa pavlakom: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Malo drugačija proja od one koju uobičajeno spremamo
PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu
Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu
BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
NIJE POSVEĆENA DEVOJCI Potresna priča kako je nastala pesma grupe "Bolero" koju su volele generacije, a sluša se i danas
Pesma “Jelena” grupe Bolero u pozadini ima potresnu priču. Iako su mnogi mislili da je ova pesma posvećena nekoj devojci po imenu “Jelena”, istina je drugačija.
Komentari(0)