TAJNA LESKOVAČKE MUĆKALICE: Specijalitet kojem ne mogu odoleti ni oni najprobirljiviji
Tajna koju vam nijedan kuvar neće odati je da je sve do začina
Leskovačka mućkalica decenijama unazad je jedna od omiljenih južnjačkih specijaliteta. Ovo slasno jelo rado se naručuje u kafani, a malo ko uspe da ga kod kuće napravi isto tako.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom
- 200 gr mesnate sveže slanine
- 4 -5 glavica krupnog crnog luka
- 10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika
- 500 gr očišćenog paradajza, a može i flaširanog iz zimnice
- 2 glavice belog luka
- 2 -3 suve paprike
- po ukusu soli, ljute papričice i vegete
- 1,5 dcl ulja
Priprema:
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skinite sa štapića. Parčiće mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeći i kasnije dodati u povrće. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega dve kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.
Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode. Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost. Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu. Začiniti, zaljutiti po ukusu.
(Kurir)
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)