TAJNA LESKOVAČKE MUĆKALICE: Specijalitet kojem ne mogu odoleti ni oni najprobirljiviji
Tajna koju vam nijedan kuvar neće odati je da je sve do začina

Leskovačka mućkalica decenijama unazad je jedna od omiljenih južnjačkih specijaliteta. Ovo slasno jelo rado se naručuje u kafani, a malo ko uspe da ga kod kuće napravi isto tako.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom
- 200 gr mesnate sveže slanine
- 4 -5 glavica krupnog crnog luka
- 10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika
- 500 gr očišćenog paradajza, a može i flaširanog iz zimnice
- 2 glavice belog luka
- 2 -3 suve paprike
- po ukusu soli, ljute papričice i vegete
- 1,5 dcl ulja
Priprema:
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skinite sa štapića. Parčiće mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeći i kasnije dodati u povrće. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega dve kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.
Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode. Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost. Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu. Začiniti, zaljutiti po ukusu.
(Kurir)

Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta
Komentari(0)