MANASTIRSKA POSNA PITA: Sočna i slasna, za sve prilike (RECEPT)

12:00

Gastronomija 0

Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra

pastirska pita
Shutterstock

Sastojci:

500 g gotovih kora za pitu

500 ml sos od paradajza
2 čena bela luka
6 glavica mladog crnog luka
800 g šampinjona
2 šoljice pirinča (obarenog)
so
biber
suvi bosiljak

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U tiganj sipajte sos od paradajza pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite na tihoj vatri. Dodajte sečene šampinjone. Dodajte pirinač, pa začinite, promešajte i ostavite da se ohladi. Pleh obložite papirom za pečenje , preko njega premažite sos od paradajza pa stavite koru. Poprskajte sosom koru, preko stavite drugu koru, poprskajte sosom, nanesite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading