NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta

Praznici su prošli, a osim što smo vreme proveli sa svojim najmilijima, tako smo i uživali u najlepšim specijalitetima.
Kako je krenulo lepo vreme sve više će vam prijati brza i lagana jela.
Naravno kada pomislimo na jednostavnu pripremu svima nam prvo na pamet padnu poslastice. Takav je baš ledeni kolač sa jagodama. Sočan, osvežavajući i lagan.
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Bez obzira na deserte, svi volimo i testa, a još ako je nešto domaće ne možemo da odolimo u bilo koje doba dana.
Za vas su tu sada domaće kiflice sa džemom - tope se, mekane i vazdušaste.
Tu su sastojci i recept:
džem za punjenje
kisela voda - 100 mililitara
so - prstohvat
ulje - 90 mililitara
prašak za pecivo - pola kašičice
brašno - 280 grama
šećer - 1 kašika
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u činiji, pa umesite mekano testo.
Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.
Uživajte u najukusnijim kiflicama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)