STAROPLANINSKA PITA: Najtraženija od svih pita, sa filom koji je čista riznica ZDRAVLJA
Saroplaninska pita od koprive je toliko ukusna da ćete poželeti stalno da je pravite
Sastojci:
500g. brašna T. 400 glatko
1 kašičica soli
280 do 310ml. vode
Fil:
300gr. koprive
150g. zelenog dela luka
Za premazivanje:
100g. puter ili margarin
100ml. ulja
Priprema:
Umesiti kore za pitu pa ih ostaviti u frižideru da domore. Zatim svaku koru razviti i premazati uljem ili maslacom, a potom je filovati filom od koprive i luka. Peći u zagrejanoj rerni na 220c./10min. i na 180c./15min.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)