STAROPLANINSKA PITA: Najtraženija od svih pita, sa filom koji je čista riznica ZDRAVLJA
Saroplaninska pita od koprive je toliko ukusna da ćete poželeti stalno da je pravite
Sastojci:
500g. brašna T. 400 glatko
280 do 310ml. vode
Fil:
300gr. koprive
150g. zelenog dela luka
Za premazivanje:
100g. puter ili margarin
Priprema:
Umesiti kore za pitu pa ih ostaviti u frižideru da domore. Zatim svaku koru razviti i premazati uljem ili maslacom, a potom je filovati filom od koprive i luka. Peći u zagrejanoj rerni na 220c./10min. i na 180c./15min.
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)