POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.

niške penjurlije
Shutterstock

Sastojci:

kore za pitu 500g

obareni spanać 500g

Možda vas zanima:

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

Gastronomija

21:00

23 mart, 2023

Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu

Možda vas zanima:

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

Gastronomija

21:00

23 mart, 2023

Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu

Možda vas zanima:

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

Gastronomija

21:00

23 mart, 2023

Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu

obareni pirinač 150g

otopljeni margarin 50g

ulje 50ml

kisele vode 100ml

so,biber po ukusu

2 do  3  čena belog luka

Priprema :

U odgovarajućoj posudi sastavite spanać i pirinač, sitno iseckan beli luk, pa posolite po ukusu. Posebno otopite margarin,dodajte ulje i kiselu vodu. Stavite jednu koru premažite mešavinom od margarina,ulja i kisele vode i drugu koru premažite isto, preko stavite treću koru i tri kašike fila od spanaća i pirinča.Urolajte pitu i slažite u krug u podmazan pleh. Postupak ponavljajte dok ne istrošite materijal. Kada materijal utrošite, pitu premažite mešavinom od margarina, ulja i kisele vode i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 40 minuta.

Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj piti tokom Vaskršnjeg posta.

Komentari(0)

Loading