POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.

Sastojci:
kore za pitu 500g
obareni spanać 500g
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
obareni pirinač 150g
otopljeni margarin 50g
ulje 50ml
kisele vode 100ml
so,biber po ukusu
2 do 3 čena belog luka
Priprema :
U odgovarajućoj posudi sastavite spanać i pirinač, sitno iseckan beli luk, pa posolite po ukusu. Posebno otopite margarin,dodajte ulje i kiselu vodu. Stavite jednu koru premažite mešavinom od margarina,ulja i kisele vode i drugu koru premažite isto, preko stavite treću koru i tri kašike fila od spanaća i pirinča.Urolajte pitu i slažite u krug u podmazan pleh. Postupak ponavljajte dok ne istrošite materijal. Kada materijal utrošite, pitu premažite mešavinom od margarina, ulja i kisele vode i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 40 minuta.
Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj piti tokom Vaskršnjeg posta.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)