UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara

Popara, možda jedno od najomiljenijih jela iz detinjstva svakog od nas. Doručak koji je tako kremast, a istovremeno hrskav budi samo lepe uspomene.
Iako deluje lako da se napravi, što verovatno i jeste, pogledajte kako se sprema PRAVA popara od početka do kraja. Napravite sopstveni sir, kajmak i hleb, a kao konačni proizvod poparu.
Ovako spremljeno jelo neće samo obnoviti vaše sećanje na detinjstvo, već če otvoriti jednu sasvim novu dimenziju kuvanja za vas. PONOS je verovatno prava reč koja će opisati krajnji rezultat svega ovoga.
Možda vas zanima:

Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce

STARO PIROTSKO ZABORAVLJENO JELO Kapama ili kaplama je bilo jelo koje je gotovljeno od krupnih parčadi goveđeg ili ovčijeg mesa (VIDEO)
Recept za ovo starinsko, a veoma ukusno jelo, sastoji se iz dve namirnice meso i mladi luk. Dodaje se i spanać ili blitva i kiselo mleko na kraju kad se posluži.
Možda vas zanima:

Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce

STARO PIROTSKO ZABORAVLJENO JELO Kapama ili kaplama je bilo jelo koje je gotovljeno od krupnih parčadi goveđeg ili ovčijeg mesa (VIDEO)
Recept za ovo starinsko, a veoma ukusno jelo, sastoji se iz dve namirnice meso i mladi luk. Dodaje se i spanać ili blitva i kiselo mleko na kraju kad se posluži.
Možda vas zanima:

Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce

STARO PIROTSKO ZABORAVLJENO JELO Kapama ili kaplama je bilo jelo koje je gotovljeno od krupnih parčadi goveđeg ili ovčijeg mesa (VIDEO)
Recept za ovo starinsko, a veoma ukusno jelo, sastoji se iz dve namirnice meso i mladi luk. Dodaje se i spanać ili blitva i kiselo mleko na kraju kad se posluži.
Možda vas zanima:

Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce

STARO PIROTSKO ZABORAVLJENO JELO Kapama ili kaplama je bilo jelo koje je gotovljeno od krupnih parčadi goveđeg ili ovčijeg mesa (VIDEO)
Recept za ovo starinsko, a veoma ukusno jelo, sastoji se iz dve namirnice meso i mladi luk. Dodaje se i spanać ili blitva i kiselo mleko na kraju kad se posluži.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Komentari(0)