MONASI TOKOM POSTA NE ZABORAVLJAJU DA SPREME RIBU NA PIRINČU: Najhrskavije jelo - recept star godinama unazad
Najhrskavije jelo tokom posta je riba na pirinču koju monasi ne zaboravljaju da spreme po receptu starom godinama unazad
![riba na pirinču](/data/images/2024-04-02/82941_1496269-riba-na-pirincu-ls_f.jpg?timestamp=1712008800)
Uskršnji post je uveliko u toku, a ideja za dobru hranu i razne specijalitete nikad nije dosta.
Svi volimo da isprobavamo razna jela, bilo da su u pitanju kuvana, neke salate, pite, pa sve do kolača i torti.
Već znamo da monasi sa Hilandara prave najlepšu svetogorsku čorbu sa ribom, ali oni u ovom periodu ne zaboravljaju da spreme i ribu na pirinču.
Možda vas zanima:
![OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV](/data/images/2022-12-26/42744_screenshot-6_f.png)
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
![OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV](/data/images/2022-12-26/42744_screenshot-6_f.png)
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
![OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV](/data/images/2022-12-26/42744_screenshot-6_f.png)
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Tako nešto može samo da se poželi, jer kombinacija obara sa nogu i nema šanse da će neko odbiti.
Čak i oni koji ne poste će polizati prste kada vide koliko je fantastično.
Sastojci i recept:
riba
so
pirinač
maslinovo ulje
crni luk
zelene paprike
brašno
sirće
biber
origano
Priprema:
Ribu očistite, pa isecite na parčiće i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme uzmize tiganj i premažite ga sa maslinovim uljem u koji ćete staviti opran, ali nekuvan pirinač.
Preko njega se stavlja crni luk koji ste prethodno krupno isekli, zatim kolutovi zelene paprike, a preko svega toga ide riba.
U posebnu činiji sipajte mlaku vodu, pa u nju dodajte malo brašna, sirćeta, origana i bibera.
Sve dobro promešajte.
Sa tim sokom prelivajte ribu u tiganju sve dok ne omekša i dok ne potrošite ceo sok.
Prijatno i uživajte u ovom jelu monaha sa Hilandara koji je pravo otkriće.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)