MONASI TOKOM POSTA NE ZABORAVLJAJU DA SPREME RIBU NA PIRINČU: Najhrskavije jelo - recept star godinama unazad
Najhrskavije jelo tokom posta je riba na pirinču koju monasi ne zaboravljaju da spreme po receptu starom godinama unazad
Uskršnji post je uveliko u toku, a ideja za dobru hranu i razne specijalitete nikad nije dosta.
Svi volimo da isprobavamo razna jela, bilo da su u pitanju kuvana, neke salate, pite, pa sve do kolača i torti.
Već znamo da monasi sa Hilandara prave najlepšu svetogorsku čorbu sa ribom, ali oni u ovom periodu ne zaboravljaju da spreme i ribu na pirinču.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Tako nešto može samo da se poželi, jer kombinacija obara sa nogu i nema šanse da će neko odbiti.
Čak i oni koji ne poste će polizati prste kada vide koliko je fantastično.
Sastojci i recept:
riba
so
pirinač
maslinovo ulje
crni luk
zelene paprike
brašno
sirće
biber
origano
Priprema:
Ribu očistite, pa isecite na parčiće i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme uzmize tiganj i premažite ga sa maslinovim uljem u koji ćete staviti opran, ali nekuvan pirinač.
Preko njega se stavlja crni luk koji ste prethodno krupno isekli, zatim kolutovi zelene paprike, a preko svega toga ide riba.
U posebnu činiji sipajte mlaku vodu, pa u nju dodajte malo brašna, sirćeta, origana i bibera.
Sve dobro promešajte.
Sa tim sokom prelivajte ribu u tiganju sve dok ne omekša i dok ne potrošite ceo sok.
Prijatno i uživajte u ovom jelu monaha sa Hilandara koji je pravo otkriće.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)