KUVARI ne prestaju da nas IZNENAĐUJU: Nećete moći da verujete šta dodaju prilikom kuvanja kupusa

15:00

Gastronomija 0

Kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio

kupus
Shutterstock

Kupus je jedna od najzastupljenijih namirnica kod nas. Od kupusa možete da pravite salatu, korsitite kao prilog, ali i glavno jelo. Ipak, jedno od najpoznatijih jela je svakako slatki kupus.

Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio.

Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prezle

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

One mogu da neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.

Mleko

Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka, prenosi Stvar ukusa.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading