KUVARI ne prestaju da nas IZNENAĐUJU: Nećete moći da verujete šta dodaju prilikom kuvanja kupusa

Izvor: Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio

kupus
Shutterstock

Kupus je jedna od najzastupljenijih namirnica kod nas. Od kupusa možete da pravite salatu, korsitite kao prilog, ali i glavno jelo. Ipak, jedno od najpoznatijih jela je svakako slatki kupus.

Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio.

Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prezle

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

One mogu da neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.

Mleko

Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka, prenosi Stvar ukusa.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading