FENOMENALNO Nikada ne biste pogodili šta je MAMALJIGA, u istočnoj Srbiji OVO obožavaju!

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Istočna Srbija je poznata po ukusnoj i pikantnoj hrani, a njena kuhinja nudi raznovrsne specijalitete koji će vas oduševiti.

hrana
Shutterstock

Ako želite da istražite gastronomske čarolije ovog kraja, evo nekoliko najpoznatijih jela iz istočne Srbije:

Proja na masti: Ovo je tradicionalno jelo koje se priprema od kukuruznog brašna, vode, soli, jaja i svinjske masti. Proja se peče u rerni i ima specifičan ukus koji će vas osvojiti.

Čorba od sira: Ova čorba je bogata ukusom i sastojcima. Priprema se od sira, kisele pavlake, jaja, brašna i začina. Čorba od sira je omiljeni specijalitet u istočnoj Srbiji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vlaška pogača: Ova pogača je karakteristična za istočnu Srbiju. Priprema se od brašna, kvasca, soli i vode. Vlaška pogača je sočna, mirisna i idealna za doručak ili večeru.

Salata orahovača: Ovaj specijalitet je kombinacija svežeg povrća, oraha, belog luka i maslinovog ulja. Salata orahovača je osvežavajuća i bogata hranljivim sastojcima.

Mamaljiga (vlaški kačamak): Slična kačamku, mamaljiga se pravi od kukuruznog brašna i vode. Servira se uz kajmak i mleko. Njen jednostavan ukus i tekstura čine je omiljenom među lokalnim stanovništvom

Pored ovih jela, istočna Srbija je takođe poznata po kvalitetnim vinima. Vina iz ovog regiona su se izborila za svoje mesto kvalitetom i mogu biti odličan pratilac ovih ukusnih specijaliteta.

Komentari(0)

Loading