FENOMENALNO Nikada ne biste pogodili šta je MAMALJIGA, u istočnoj Srbiji OVO obožavaju!
Istočna Srbija je poznata po ukusnoj i pikantnoj hrani, a njena kuhinja nudi raznovrsne specijalitete koji će vas oduševiti.

Ako želite da istražite gastronomske čarolije ovog kraja, evo nekoliko najpoznatijih jela iz istočne Srbije:
Proja na masti: Ovo je tradicionalno jelo koje se priprema od kukuruznog brašna, vode, soli, jaja i svinjske masti. Proja se peče u rerni i ima specifičan ukus koji će vas osvojiti.
Čorba od sira: Ova čorba je bogata ukusom i sastojcima. Priprema se od sira, kisele pavlake, jaja, brašna i začina. Čorba od sira je omiljeni specijalitet u istočnoj Srbiji.
Možda vas zanima:

Običaj preskakanja vatre u Istočnoj Srbiji: Tradicija koja spaja prošlost i sadašnjost
Očuvanje drevnih običaja kroz rituale vatre

MISTERIJA RIMSKIH LEGIJA U ISTOČNOJ SRBIJI – Da li su nestale bez traga ili kriju tajnu koju još nismo otkrili?
U zabačenim predelima Timočke Krajine postoje tragovi davno nestalih rimskih legija. Istoričari i arheolozi još uvek pokušavaju da objasne šta se dogodilo sa vojnicima koji su ovde služili. Da li su ih zbrisale barbarske horde ili su jednostavno nestali u noći?
Možda vas zanima:

Običaj preskakanja vatre u Istočnoj Srbiji: Tradicija koja spaja prošlost i sadašnjost
Očuvanje drevnih običaja kroz rituale vatre

MISTERIJA RIMSKIH LEGIJA U ISTOČNOJ SRBIJI – Da li su nestale bez traga ili kriju tajnu koju još nismo otkrili?
U zabačenim predelima Timočke Krajine postoje tragovi davno nestalih rimskih legija. Istoričari i arheolozi još uvek pokušavaju da objasne šta se dogodilo sa vojnicima koji su ovde služili. Da li su ih zbrisale barbarske horde ili su jednostavno nestali u noći?
Možda vas zanima:

Običaj preskakanja vatre u Istočnoj Srbiji: Tradicija koja spaja prošlost i sadašnjost
Očuvanje drevnih običaja kroz rituale vatre

MISTERIJA RIMSKIH LEGIJA U ISTOČNOJ SRBIJI – Da li su nestale bez traga ili kriju tajnu koju još nismo otkrili?
U zabačenim predelima Timočke Krajine postoje tragovi davno nestalih rimskih legija. Istoričari i arheolozi još uvek pokušavaju da objasne šta se dogodilo sa vojnicima koji su ovde služili. Da li su ih zbrisale barbarske horde ili su jednostavno nestali u noći?
Vlaška pogača: Ova pogača je karakteristična za istočnu Srbiju. Priprema se od brašna, kvasca, soli i vode. Vlaška pogača je sočna, mirisna i idealna za doručak ili večeru.
Salata orahovača: Ovaj specijalitet je kombinacija svežeg povrća, oraha, belog luka i maslinovog ulja. Salata orahovača je osvežavajuća i bogata hranljivim sastojcima.
Mamaljiga (vlaški kačamak): Slična kačamku, mamaljiga se pravi od kukuruznog brašna i vode. Servira se uz kajmak i mleko. Njen jednostavan ukus i tekstura čine je omiljenom među lokalnim stanovništvom
Pored ovih jela, istočna Srbija je takođe poznata po kvalitetnim vinima. Vina iz ovog regiona su se izborila za svoje mesto kvalitetom i mogu biti odličan pratilac ovih ukusnih specijaliteta.

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)