FENOMENALNO Nikada ne biste pogodili šta je MAMALJIGA, u istočnoj Srbiji OVO obožavaju!
Istočna Srbija je poznata po ukusnoj i pikantnoj hrani, a njena kuhinja nudi raznovrsne specijalitete koji će vas oduševiti.

Ako želite da istražite gastronomske čarolije ovog kraja, evo nekoliko najpoznatijih jela iz istočne Srbije:
Proja na masti: Ovo je tradicionalno jelo koje se priprema od kukuruznog brašna, vode, soli, jaja i svinjske masti. Proja se peče u rerni i ima specifičan ukus koji će vas osvojiti.
Čorba od sira: Ova čorba je bogata ukusom i sastojcima. Priprema se od sira, kisele pavlake, jaja, brašna i začina. Čorba od sira je omiljeni specijalitet u istočnoj Srbiji.
Možda vas zanima:

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Vodopad koji se pojavljuje i nestaje – prirodni fenomen Srbije
Ovaj misteriozni vodopad nalazi se u istočnom delu Srbije, u blizini Zlotske pećine i Lazarevog kanjona. Nastaje kada se sneg sa planinskih vrhova topi i puni podzemne tokove. Voda tada probija kroz stene i stvara moćan slap koji može dostići visinu od čak 20 metara.
Možda vas zanima:

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Vodopad koji se pojavljuje i nestaje – prirodni fenomen Srbije
Ovaj misteriozni vodopad nalazi se u istočnom delu Srbije, u blizini Zlotske pećine i Lazarevog kanjona. Nastaje kada se sneg sa planinskih vrhova topi i puni podzemne tokove. Voda tada probija kroz stene i stvara moćan slap koji može dostići visinu od čak 20 metara.
Možda vas zanima:

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Vodopad koji se pojavljuje i nestaje – prirodni fenomen Srbije
Ovaj misteriozni vodopad nalazi se u istočnom delu Srbije, u blizini Zlotske pećine i Lazarevog kanjona. Nastaje kada se sneg sa planinskih vrhova topi i puni podzemne tokove. Voda tada probija kroz stene i stvara moćan slap koji može dostići visinu od čak 20 metara.
Vlaška pogača: Ova pogača je karakteristična za istočnu Srbiju. Priprema se od brašna, kvasca, soli i vode. Vlaška pogača je sočna, mirisna i idealna za doručak ili večeru.
Salata orahovača: Ovaj specijalitet je kombinacija svežeg povrća, oraha, belog luka i maslinovog ulja. Salata orahovača je osvežavajuća i bogata hranljivim sastojcima.
Mamaljiga (vlaški kačamak): Slična kačamku, mamaljiga se pravi od kukuruznog brašna i vode. Servira se uz kajmak i mleko. Njen jednostavan ukus i tekstura čine je omiljenom među lokalnim stanovništvom
Pored ovih jela, istočna Srbija je takođe poznata po kvalitetnim vinima. Vina iz ovog regiona su se izborila za svoje mesto kvalitetom i mogu biti odličan pratilac ovih ukusnih specijaliteta.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)