RECEPTI Posna Markiza torta, bez pečenja i kuvanja, idealna za slave!
Pred nama je post pred jedan od najvećih praznika kod Srba, Vaskrs. Domaćice su već u dilemi kakvu trpezu da spremaju tokom posta. Danas vam predlažemo posnu Markiza tortu, koja se lako sprema, ne peče se, a fenomenalanog je ukusa.

Sastojci:
300 g posnog keksa,
230 g margarina
230 g šećera u prahu
200 g mlevenih lešnika
300 g posne čokolade
sok ili sojino čokoladno mleko
Posni šlag
Priprema:
Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte umućenoj smesi, i sve dobro sjedinite mikserom. Umačite keks u sok, pa ga ređajte u kalup. Preko keksa sipajte pripremljeni fil. Ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Umutite posni šlag pa dekorišite tortu šlagom, čokoladom i lešnicima.
Prijatno!

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)