RECEPTI Posna Markiza torta, bez pečenja i kuvanja, idealna za slave!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Pred nama je post pred jedan od najvećih praznika kod Srba, Vaskrs. Domaćice su već u dilemi kakvu trpezu da spremaju tokom posta. Danas vam predlažemo posnu Markiza tortu, koja se lako sprema, ne peče se, a fenomenalanog je ukusa.

Posna torta
Printscreen/Youtube

 

Sastojci:

300 g posnog keksa,
230 g margarina
230 g šećera u prahu
200 g mlevenih lešnika
300 g posne čokolade
sok ili sojino čokoladno mleko
Posni šlag

Priprema:

Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte umućenoj smesi, i sve dobro sjedinite mikserom. Umačite keks u sok, pa ga ređajte u kalup. Preko keksa sipajte pripremljeni fil. Ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Umutite posni šlag pa dekorišite tortu šlagom, čokoladom i lešnicima.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading