RECEPTI Posna Markiza torta, bez pečenja i kuvanja, idealna za slave!
Pred nama je post pred jedan od najvećih praznika kod Srba, Vaskrs. Domaćice su već u dilemi kakvu trpezu da spremaju tokom posta. Danas vam predlažemo posnu Markiza tortu, koja se lako sprema, ne peče se, a fenomenalanog je ukusa.
Sastojci:
300 g posnog keksa,
230 g margarina
230 g šećera u prahu
200 g mlevenih lešnika
300 g posne čokolade
sok ili sojino čokoladno mleko
Posni šlag
Priprema:
Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte umućenoj smesi, i sve dobro sjedinite mikserom. Umačite keks u sok, pa ga ređajte u kalup. Preko keksa sipajte pripremljeni fil. Ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Umutite posni šlag pa dekorišite tortu šlagom, čokoladom i lešnicima.
Prijatno!
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
Komentari(0)