RECEPTI Posna Markiza torta, bez pečenja i kuvanja, idealna za slave!
Pred nama je post pred jedan od najvećih praznika kod Srba, Vaskrs. Domaćice su već u dilemi kakvu trpezu da spremaju tokom posta. Danas vam predlažemo posnu Markiza tortu, koja se lako sprema, ne peče se, a fenomenalanog je ukusa.

Sastojci:
300 g posnog keksa,
230 g margarina
230 g šećera u prahu
200 g mlevenih lešnika
300 g posne čokolade
sok ili sojino čokoladno mleko
Posni šlag
Priprema:
Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte umućenoj smesi, i sve dobro sjedinite mikserom. Umačite keks u sok, pa ga ređajte u kalup. Preko keksa sipajte pripremljeni fil. Ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Umutite posni šlag pa dekorišite tortu šlagom, čokoladom i lešnicima.
Prijatno!

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Komentari(0)