POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Ostalo je još nekoliko dana do početka Uskršnjeg posta koji traje sedam nedelja.
Ko god da posti dobro će mu doći što više ideja kako za kuvana jela, salata, poslastica...
Ono što sigurno kida jeste zapržena boranija koju na najbolji način prave stari monasi sa Hilandara, ali to nije jedino.
Možda vas zanima:
Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Jedan moćni kolač sa čokoladom i džemom na vodi je izbor kojem niko neće odoleti, a sami ćete se uveriti i zbog čega.
Kao deca smo obožavali da jedemo čupavce, a ako se spremate za post pred vama su posni čupavci na vodi.
Naše bake pripremu uvek imaju zapisanu u starim novinama.
Ukusniji su od mrsnih i svi će ih jesti kao lude.
Svi sastojci sa receptom su tu:
Za koru:
2 čaše od 2 dl kisele vode
2 čaše od 2 dl brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1-2 kašike kakao praha
150 grama šećera
150 g vode
Priprema:
Sve sastojke za koru umutite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta dok kora ne dobije zlatno žutu boju.
Čim se kora ohladi, isecite je na kocke, uvaljajte u preliv, a zatim u kokos.
Vaši čupavci na vodi su spremni.
Sigurni smo da će vam se ova starinska poslastica svideti.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Komentari(0)