POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju

Ostalo je još nekoliko dana do početka Uskršnjeg posta koji traje sedam nedelja.
Ko god da posti dobro će mu doći što više ideja kako za kuvana jela, salata, poslastica...
Ono što sigurno kida jeste zapržena boranija koju na najbolji način prave stari monasi sa Hilandara, ali to nije jedino.
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Jedan moćni kolač sa čokoladom i džemom na vodi je izbor kojem niko neće odoleti, a sami ćete se uveriti i zbog čega.
Kao deca smo obožavali da jedemo čupavce, a ako se spremate za post pred vama su posni čupavci na vodi.
Naše bake pripremu uvek imaju zapisanu u starim novinama.
Ukusniji su od mrsnih i svi će ih jesti kao lude.
Svi sastojci sa receptom su tu:
Za koru:
2 čaše od 2 dl kisele vode
2 čaše od 2 dl brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1-2 kašike kakao praha
150 grama šećera
150 g vode
Priprema:
Sve sastojke za koru umutite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta dok kora ne dobije zlatno žutu boju.
Čim se kora ohladi, isecite je na kocke, uvaljajte u preliv, a zatim u kokos.
Vaši čupavci na vodi su spremni.
Sigurni smo da će vam se ova starinska poslastica svideti.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)