POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju

Ostalo je još nekoliko dana do početka Uskršnjeg posta koji traje sedam nedelja.
Ko god da posti dobro će mu doći što više ideja kako za kuvana jela, salata, poslastica...
Ono što sigurno kida jeste zapržena boranija koju na najbolji način prave stari monasi sa Hilandara, ali to nije jedino.
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Jedan moćni kolač sa čokoladom i džemom na vodi je izbor kojem niko neće odoleti, a sami ćete se uveriti i zbog čega.
Kao deca smo obožavali da jedemo čupavce, a ako se spremate za post pred vama su posni čupavci na vodi.
Naše bake pripremu uvek imaju zapisanu u starim novinama.
Ukusniji su od mrsnih i svi će ih jesti kao lude.
Svi sastojci sa receptom su tu:
Za koru:
2 čaše od 2 dl kisele vode
2 čaše od 2 dl brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1-2 kašike kakao praha
150 grama šećera
150 g vode
Priprema:
Sve sastojke za koru umutite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta dok kora ne dobije zlatno žutu boju.
Čim se kora ohladi, isecite je na kocke, uvaljajte u preliv, a zatim u kokos.
Vaši čupavci na vodi su spremni.
Sigurni smo da će vam se ova starinska poslastica svideti.

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)