POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Ostalo je još nekoliko dana do početka Uskršnjeg posta koji traje sedam nedelja.
Ko god da posti dobro će mu doći što više ideja kako za kuvana jela, salata, poslastica...
Ono što sigurno kida jeste zapržena boranija koju na najbolji način prave stari monasi sa Hilandara, ali to nije jedino.
Možda vas zanima:
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Možda vas zanima:
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Možda vas zanima:
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Jedan moćni kolač sa čokoladom i džemom na vodi je izbor kojem niko neće odoleti, a sami ćete se uveriti i zbog čega.
Kao deca smo obožavali da jedemo čupavce, a ako se spremate za post pred vama su posni čupavci na vodi.
Naše bake pripremu uvek imaju zapisanu u starim novinama.
Ukusniji su od mrsnih i svi će ih jesti kao lude.
Svi sastojci sa receptom su tu:
Za koru:
2 čaše od 2 dl kisele vode
2 čaše od 2 dl brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1-2 kašike kakao praha
150 grama šećera
150 g vode
Priprema:
Sve sastojke za koru umutite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta dok kora ne dobije zlatno žutu boju.
Čim se kora ohladi, isecite je na kocke, uvaljajte u preliv, a zatim u kokos.
Vaši čupavci na vodi su spremni.
Sigurni smo da će vam se ova starinska poslastica svideti.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)