MANASTIRSKA PITA SA SUVIM GROŽĐEM: Savršena poslastica za sve koji poste! (RECEPT)
U danima kada se posti na vodi prilično je teško napraviti raznovrstan meni, posebno kada su sladokusci u pitanju. Ova pita je kao stvorena za te dane
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 g šećera
- 500 ml mlake vode
- pola šoljice suvog grožđa
- 6 kašika džema od kajsija
- sok i rendana korica jedne pomorandže
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- rendana korica limuna
- pola kašičice cimeta
Priprema:
Rernu odmah uključite da se zagreva na 180 stepeni. U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte da se sjedini.
Zatim redom dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom. Okrugli kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom, sipajte smesu za pitu i poravnajte je kašikom. Pecite oko 30 minuta.
Kada je pečena izvadite ih kalupa i ostavite da se prohladi, presecirte je po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom.
Možda vas zanima:
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
MANASTIRSKA POSNA PITA: Sočna i slasna, za sve prilike (RECEPT)
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra
Možda vas zanima:
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
MANASTIRSKA POSNA PITA: Sočna i slasna, za sve prilike (RECEPT)
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra
Možda vas zanima:
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
MANASTIRSKA POSNA PITA: Sočna i slasna, za sve prilike (RECEPT)
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra
Potom preklopite gornjom korom, a pre služenja kolač po želji pospite šećerom u prahu.
(Mondo)
Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.
Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas
Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.
Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva
Komentari(0)