PITA ZELJANICA SA BLITVOM, OD GOTOVIH KORA: Nema SOČNIJE, svaki zalogaj se TOPI U USTIMA, a sprema se OČAS POSLA

15:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za pitu sa blitvom, od gotovih kora, kojoj nema ravne.

PITA ZELJANICA SA BLITVOM, OD GOTOVIH KORA: Nema SOČNIJE, svaki zalogaj se TOPI U USTIMA, a sprema se OČAS POSLA
Shutterstock

Sastojci:

Fil:

  • 1kg blitve ( ili špinata)
  • 200 g sira za pitu

Za pitu:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Blitvu sitno iseći, dodati so i izgnjaviti rukom. Dodati 2 jaja i sir, pa promešati, da se sve dobro sjedini. Pleh premazati uljem. Za oblikovanje pite koristiti po 3 lista kora. Prvi list premazati uljem, pa preko staviti drugi list, premazati uljem, pa preklopiti trećim listom i takođe ga premazati. Staviti fil preko cele kore, urolati i staviti u pleh, pa ponoviti posupak sa ostatkom kora. Pitu iseći na kocke, premazati uljem, zaliti mlekom i staviti da se peče na 180 stepeni, oko 40 minuta.

Punjene tikvice

PREUKUSNE Punjene tikvice, tope se ustima

Gastronomija

17:00

26 maj, 2024

Pijace su prepune svežeg voća i povrća među kojim se izdvajaju tikvice kao veoma zdravo i ukusno povrće na koje smo i tradicionalno navikli. Njihovo poreklo je iz centralne i južne Amerike. Budući da dolaze iz toplih zemalja, uspevaju i u zemljama sa umerenom klimom, među kojima je i naša, tako da su sada tikvice sastavni deo srpske kuhinje.

Komentari(0)

Loading