ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

Kačamak je jedno od najpoznatijih starinskih jela, koje se se sprema očas posla. Osim toga što je jednostavan za pripremu, veoma je zdrav i bez glutena je. Deluje stimulativno na varanje i na creva, pa se preporučuje i za dijete.
U količini od 125 grama sadrži 80 kalorija, 17 grama složenih ugljenih hidrata i samo 1 gram masti.
Izuzetno je zdrav i poželjan u svakodnevnom jelovniku. Kada niste na dijeti, obavezno je spremite za doručak ili večeru, a možete i kao prilog uz meso i povrće.
Možda vas zanima:

Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo

NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
Možda vas zanima:

Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo

NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
Možda vas zanima:

Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo

NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom energijom.
Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe, može se pohvaliti s velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.
Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, kačamak ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.
Dijeta sa palentom po danima - jelovnik:
1. dan
400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.
2. dan
Duplirajte meni iz prvog dana.
3. dan
400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.
4. dan
Duplirajte meni iz trećeg dana.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.
Komentari(0)