OD VARDARA DO TRIGLAVA SE SA OVIM DORUČKOM ZAPOČINJAO DAN: Sada svi ODMAHUJU rukom, a JUGOSLOVENI SU SE PREJEDALI
Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku
Evo kako da napravite pravu starinsku poparu.
Kao deca često smo za doručak jeli jelo od bajatog hleba i domaćeg sira, a danas je popara jelo koje je malo zapostavljeno. Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku.
Sastojci:
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA JELA OD STAROG HLEBA Iznenadićete se kakve specijalitete možete da pripremite koristeći ovo kao glavni sastojak (RECEPT)
Jela od starog hleba su posebna vrsta hrane, koja se iz ekonomskih ali i gurmanskih razloga od pamtiveka do danas prave u mnogim domaćinstvima, kao napitak ili glavni obrok. Osim što se stari hleb drobio u bozu, raso, kombas, slivenicu, mleko i čorbe, od starog hleba je pripremano i nekoliko jednostavnih jela.
TRADICIONALNO JELO U SRBIJI Specijalitet koji su naši preci jeli vekovima unazad
Naš narod je oduvek volelo dobro da pojede i popije, ali je isto tako i siromaštvo bilo sastavni deo njihovih života, upravo ono je iznedrilo veliki broj jela koja se jednostavno pripremaju a veoma su hranjiva.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA JELA OD STAROG HLEBA Iznenadićete se kakve specijalitete možete da pripremite koristeći ovo kao glavni sastojak (RECEPT)
Jela od starog hleba su posebna vrsta hrane, koja se iz ekonomskih ali i gurmanskih razloga od pamtiveka do danas prave u mnogim domaćinstvima, kao napitak ili glavni obrok. Osim što se stari hleb drobio u bozu, raso, kombas, slivenicu, mleko i čorbe, od starog hleba je pripremano i nekoliko jednostavnih jela.
TRADICIONALNO JELO U SRBIJI Specijalitet koji su naši preci jeli vekovima unazad
Naš narod je oduvek volelo dobro da pojede i popije, ali je isto tako i siromaštvo bilo sastavni deo njihovih života, upravo ono je iznedrilo veliki broj jela koja se jednostavno pripremaju a veoma su hranjiva.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA JELA OD STAROG HLEBA Iznenadićete se kakve specijalitete možete da pripremite koristeći ovo kao glavni sastojak (RECEPT)
Jela od starog hleba su posebna vrsta hrane, koja se iz ekonomskih ali i gurmanskih razloga od pamtiveka do danas prave u mnogim domaćinstvima, kao napitak ili glavni obrok. Osim što se stari hleb drobio u bozu, raso, kombas, slivenicu, mleko i čorbe, od starog hleba je pripremano i nekoliko jednostavnih jela.
TRADICIONALNO JELO U SRBIJI Specijalitet koji su naši preci jeli vekovima unazad
Naš narod je oduvek volelo dobro da pojede i popije, ali je isto tako i siromaštvo bilo sastavni deo njihovih života, upravo ono je iznedrilo veliki broj jela koja se jednostavno pripremaju a veoma su hranjiva.
pola bajatog hleba
1 šolja mleka
3 čaše vode
1-2 kriške sira
so
Priprema:
Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.
IDEALAN DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE: Najvažnije je zdravo započeti dan
Doktorka Meri Sabat objasnila je kako jaja i grčki jogurt pomažu da smršate, a najbolje je da se jedu za doručak.
Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina
Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.
SIMBOL LJUBAVI KRCAT VITAMINOM C: Šipurak, čudesna biljka koju možete nabrati na izletu - recept za predivan domaći džem
Kada jesen stigne i priroda nas obraduje svojim plodovima, šipurak, ili divlja ruža, postaje pravi dragulj među biljkama koje možete sakupiti tokom šetnji u prirodi.
Ukusniju pitu niste probali: Topi se ustima, a nikada ne biste pogodili koji joj je tajni sastojak
Recept za brzu i ukusnu pita sa tikvicama
JESEN STIŽE: Uživajte u blagodeti bundeve i njenih semenki
Stiže jesen, a sa njom i obilje domaćih plodova. Među njima, bundeva je pravi simbol ovog godišnjeg doba. Ova zlatna kraljica jeseni ne samo da nas oduševljava svojim slatkim ukusom u mnogim jelima, već donosi i brojne blagodeti za naše zdravlje.
Komentari(0)