OD VARDARA DO TRIGLAVA SE SA OVIM DORUČKOM ZAPOČINJAO DAN: Sada svi ODMAHUJU rukom, a JUGOSLOVENI SU SE PREJEDALI

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku

OD VARDARA DO TRIGLAVA SE SA OVIM DORUČKOM ZAPOČINJAO DAN: Sada svi ODMAHUJU rukom, a JUGOSLOVENI SU SE PREJEDALI
Shutterstock

Evo kako da napravite pravu starinsku poparu.

Kao deca često smo za doručak jeli jelo od bajatog hleba i domaćeg sira, a danas je popara jelo koje je malo zapostavljeno. Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pola bajatog hleba

1 šolja mleka

3 čaše vode

1-2 kriške sira

so

Priprema:

Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.


Tagovi:

Komentari(0)

Loading