PO RECEPTU STARIH DOMAĆICA Napravite preukusne kiflice sa džemom, idu idealno uz čašu mleka
Idealne su za slatki doručak uz šolju mleka, a da zamesite testo neće biti teško jer uspeva iz prve čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji.

Toliko su vazdušaste i mekane da se prosto tope u ustima. Idealne su za slatki doručak uz šolju mleka, a da zamesite testo neće biti teško jer uspeva iz prve čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji. Recept ide ovako:
Sastojci:
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

- 800 g brašna
- 600 ml mleka
- 40 g kvasca
- 2 kašike ulja
- 250 g masti
- džem od šljiva za filovanje
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Priprema:
Kvasac izdrobite, stavite ga u činiju dodajte malo šećera i malo toplog mleka. Kada se zapeni i aktivira dodajte brašno, so i ulje i zamesite srednje tvrdo testo, postepeno dolivajući preostalo mleko. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko sat vremena, da se udvostruči.
Nakon toga ga još jednom obradite rukama. Razvucite ga na stolu, koji ste posuli brašnom, na debljinu oko 1 cm i premažite ga mašću. Još jednom ga premesite i ponovo razvucite. Secite testo na trouglove jednake veličine i u svaki širi kraj stavite kašičicu pekmeza od šljiva.
Zamotajte kiflice i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok lepo porumene.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)