Kada rerna treba da bude zagrejana, a kada ne prilikom pečenja? Uz ove male trikove će svako jelo biti dobro ispečeno
Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog.

Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama.
Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi.
Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno.
Možda vas zanima:

SAMO JEDNA PROMENA ĆE VAM MNOGO POMOĆI Evo šta da uradite sa rernom i tako smanjite račune za struju
Sve veća pažnja usmerava se ka efikasnijem korišćenju energije, stoga nam neretko stižu i saveti o uštedi struje.

Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
Možda vas zanima:

SAMO JEDNA PROMENA ĆE VAM MNOGO POMOĆI Evo šta da uradite sa rernom i tako smanjite račune za struju
Sve veća pažnja usmerava se ka efikasnijem korišćenju energije, stoga nam neretko stižu i saveti o uštedi struje.

Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
Možda vas zanima:

SAMO JEDNA PROMENA ĆE VAM MNOGO POMOĆI Evo šta da uradite sa rernom i tako smanjite račune za struju
Sve veća pažnja usmerava se ka efikasnijem korišćenju energije, stoga nam neretko stižu i saveti o uštedi struje.

Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C.
Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnato testo.
Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.
Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće
Komentari(0)