Kada rerna treba da bude zagrejana, a kada ne prilikom pečenja? Uz ove male trikove će svako jelo biti dobro ispečeno
Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog.
Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama.
Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi.
Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno.
Možda vas zanima:
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Možda vas zanima:
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Možda vas zanima:
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C.
Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnato testo.
Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.
Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)