Kada rerna treba da bude zagrejana, a kada ne prilikom pečenja? Uz ove male trikove će svako jelo biti dobro ispečeno
Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog.
Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama.
Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi.
Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno.
Možda vas zanima:
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Možda vas zanima:
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Možda vas zanima:
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C.
Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnato testo.
Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.
Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana.
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)