Kada rerna treba da bude zagrejana, a kada ne prilikom pečenja? Uz ove male trikove će svako jelo biti dobro ispečeno
Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog.
![rerna](/data/images/2022-09-04/36001_shutterstock-1035164959_f.jpg?timestamp=1704841200)
Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama.
Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi.
Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno.
Možda vas zanima:
![rerna](/data/images/2023-11-06/66835_shutterstock-406977589_f.jpg)
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
![MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza](/data/images/2021-09-02/2675_shutterstock-360791510_f.jpg)
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Možda vas zanima:
![rerna](/data/images/2023-11-06/66835_shutterstock-406977589_f.jpg)
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
![MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza](/data/images/2021-09-02/2675_shutterstock-360791510_f.jpg)
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Možda vas zanima:
![rerna](/data/images/2023-11-06/66835_shutterstock-406977589_f.jpg)
Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
![MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza](/data/images/2021-09-02/2675_shutterstock-360791510_f.jpg)
MAGIČNA DOMAĆA PASTA ZA ČIŠĆENJE RERNE: I najtvrdokornije mrlje nestaju u par poteza
U nastavku teksta saznajte kako najlakše da očistite rernu.
Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C.
Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnato testo.
Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.
Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)