KROMPIR SALATA SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Najbolji prilog uz ribu - sočna, ukusna i lagana
Krompir salata sa aromatičnim začinima je najbolji prilog uz ribu jer je sočna, ukusna i lagana
Božićni post je u toku, a ako nemate više ideja šta da spremate za ručak, imamo sjajan predog za vas.
U ovom periodu najviše se jede riba, a još ako je oslić hrskav to je pun pogodak... prebranac, riblja čorba, razne posne testenine...
Ono što se kod nas jede kao ludo jeste krompir salata sa aromatičnim začinima.
Kao prilog ide uz mnoga jela, a najviše sada u ovim danima dok se posti i kada nemate puno vremena koje možete da provedete u kuhinji.
Sastojci i recept su tu:
so po ukusu
1 kg krompira
1 kašičica bibera
1 veza praziluka
1 kašičica tucane paprike
1/2 šolje seckanog peršuna
5-6 kašika maslinovog ulja
1/2 šolje seckane mirođije
sok od 1 limuna
Priprema je sledeća:
Krompir stavite u veću šerpu, prelijte vodom, dodajte so, kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa.
Procedite, pa kada se malo ohladi isecite ga na kockice.
U isceđen limunov sok dodajte malo soli, biber i tucanu papriku, pa promešajte.
Ubacite krompir i pomešajte sastojke.
U krompir salatu ubacite začine - seckani peršun, iseckan praziluk, iseckanu mirođiju.
Sve pomešajte, pa služite krompir salatu.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)