BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično

15:00

Gastronomija 0

Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom

bundevara
Shutterstock

Potrebno:

oko 700 gr. rendane bundeve

3-4 kašike šećera
malo cimeta
100 gr. suvog grožđa

Za premaz:

2 jajeta
1 šoljica šećera
3 šoljice jogurta
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
kafena šoljica pšeničnog griza
500 gr. kora za pitu

Priprema: Izrendajte bundevu pa joj dodajte cimet i šećer i promešajte. Umutite jogurt, šećer, viniln šećer, griz i ulje. Svaku koru premažite sa ovim premazom, a onda dodajte fil od bundeve i urolajte. Posložite u pleh pa premažite i pecite.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading