BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično

Izvor: Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom

bundevara
Shutterstock

Potrebno:

oko 700 gr. rendane bundeve
3-4 kašike šećera
malo cimeta
100 gr. suvog grožđa

Za premaz:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 jajeta
1 šoljica šećera
3 šoljice jogurta
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
kafena šoljica pšeničnog griza
500 gr. kora za pitu

Priprema: Izrendajte bundevu pa joj dodajte cimet i šećer i promešajte. Umutite jogurt, šećer, viniln šećer, griz i ulje. Svaku koru premažite sa ovim premazom, a onda dodajte fil od bundeve i urolajte. Posložite u pleh pa premažite i pecite.

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading