BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
Potrebno:
oko 700 gr. rendane bundeve
3-4 kašike šećera
malo cimeta
100 gr. suvog grožđa
Za premaz:
Možda vas zanima:
Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Možda vas zanima:
Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Možda vas zanima:
Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
2 jajeta
1 šoljica šećera
3 šoljice jogurta
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
kafena šoljica pšeničnog griza
500 gr. kora za pitu
Priprema: Izrendajte bundevu pa joj dodajte cimet i šećer i promešajte. Umutite jogurt, šećer, viniln šećer, griz i ulje. Svaku koru premažite sa ovim premazom, a onda dodajte fil od bundeve i urolajte. Posložite u pleh pa premažite i pecite.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.
BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Komentari(0)