BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
Potrebno:
oko 700 gr. rendane bundeve
malo cimeta
100 gr. suvog grožđa
Za premaz:
2 jajeta
1 šoljica šećera
3 šoljice jogurta
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
kafena šoljica pšeničnog griza
500 gr. kora za pitu
Priprema: Izrendajte bundevu pa joj dodajte cimet i šećer i promešajte. Umutite jogurt, šećer, viniln šećer, griz i ulje. Svaku koru premažite sa ovim premazom, a onda dodajte fil od bundeve i urolajte. Posložite u pleh pa premažite i pecite.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)