KAFANSKA ŠOPSKA SALATA: Profesionalni kuvari imaju svoj trik - samo tako im ispadne najukusnija
Profesionalni kuvari imaju svoj trik za kafansku šopsku salatu zbog kojeg im ispadne najukusnija

Kod nas čim stigne zima zna se da se odmah sprema jača hrana.
Kuvana jela od sarme, pasulja, podvarka...
Uz sve to naravno i salate, a jedna od omiljenih nam je kafanska kupus salata koja je bez premca. Svojom sočnošču obara sa nogu.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Ono što sve zanima jeste kako se pravi kafanska šopska salata koja je i te kako popularna u našoj zemlji..
Profesionalni kuvari imaju svoj trik.
Sada ćete videti i spremićete je uz neko dobro meso, gulaš...
Tu su sastojci sa receptom:
Peršun za dekoraciju
3-4 paradajza
So i biber po ukusu
1-2 krastavca
Sirće (najčešće se koristi vinsko ili jabukovo sirće)
1 crvena paprika
Maslinovo ulje
1 glavica crnog luka
200 grama feta sira
Ovo je priprema:
Operite i iseckajte paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk na sitne komade.
Feta sir naseckajte na kockice.
Pomešajte iseckano povrće i sir u većoj činiji.
Dodajte maslinovo ulje i sirće prema vašem ukusu.
Počnite s manjim količinama pa dodajte prema potrebi.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Nežno promešajte sastojke kako biste ravnomerno rasporedili ulje, sirće i začine.
Dekorišite seckanim peršunom.
Uživajte u kafanskoj šopskoj salati.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.
Komentari(0)