KAFANSKA ŠOPSKA SALATA: Profesionalni kuvari imaju svoj trik - samo tako im ispadne najukusnija
Profesionalni kuvari imaju svoj trik za kafansku šopsku salatu zbog kojeg im ispadne najukusnija

Kod nas čim stigne zima zna se da se odmah sprema jača hrana.
Kuvana jela od sarme, pasulja, podvarka...
Uz sve to naravno i salate, a jedna od omiljenih nam je kafanska kupus salata koja je bez premca. Svojom sočnošču obara sa nogu.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Ono što sve zanima jeste kako se pravi kafanska šopska salata koja je i te kako popularna u našoj zemlji..
Profesionalni kuvari imaju svoj trik.
Sada ćete videti i spremićete je uz neko dobro meso, gulaš...
Tu su sastojci sa receptom:
Peršun za dekoraciju
3-4 paradajza
So i biber po ukusu
1-2 krastavca
Sirće (najčešće se koristi vinsko ili jabukovo sirće)
1 crvena paprika
Maslinovo ulje
1 glavica crnog luka
200 grama feta sira
Ovo je priprema:
Operite i iseckajte paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk na sitne komade.
Feta sir naseckajte na kockice.
Pomešajte iseckano povrće i sir u većoj činiji.
Dodajte maslinovo ulje i sirće prema vašem ukusu.
Počnite s manjim količinama pa dodajte prema potrebi.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Nežno promešajte sastojke kako biste ravnomerno rasporedili ulje, sirće i začine.
Dekorišite seckanim peršunom.
Uživajte u kafanskoj šopskoj salati.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)