KAFANSKA ŠOPSKA SALATA: Profesionalni kuvari imaju svoj trik - samo tako im ispadne najukusnija
Profesionalni kuvari imaju svoj trik za kafansku šopsku salatu zbog kojeg im ispadne najukusnija

Kod nas čim stigne zima zna se da se odmah sprema jača hrana.
Kuvana jela od sarme, pasulja, podvarka...
Uz sve to naravno i salate, a jedna od omiljenih nam je kafanska kupus salata koja je bez premca. Svojom sočnošču obara sa nogu.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Možda vas zanima:

Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
Ono što sve zanima jeste kako se pravi kafanska šopska salata koja je i te kako popularna u našoj zemlji..
Profesionalni kuvari imaju svoj trik.
Sada ćete videti i spremićete je uz neko dobro meso, gulaš...
Tu su sastojci sa receptom:
Peršun za dekoraciju
3-4 paradajza
So i biber po ukusu
1-2 krastavca
Sirće (najčešće se koristi vinsko ili jabukovo sirće)
1 crvena paprika
Maslinovo ulje
1 glavica crnog luka
200 grama feta sira
Ovo je priprema:
Operite i iseckajte paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk na sitne komade.
Feta sir naseckajte na kockice.
Pomešajte iseckano povrće i sir u većoj činiji.
Dodajte maslinovo ulje i sirće prema vašem ukusu.
Počnite s manjim količinama pa dodajte prema potrebi.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Nežno promešajte sastojke kako biste ravnomerno rasporedili ulje, sirće i začine.
Dekorišite seckanim peršunom.
Uživajte u kafanskoj šopskoj salati.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Komentari(0)