DORUČAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI "Ludo testo" sa kojim nikada nema greške, ovo najbolji način da ga spremite
Od ovog doručka ne može ukusnije!

Samo iskusne domaćice znaju da naprave ovo ludo testo.
Od ovog doručka ne može ukusnije!
Možda vas zanima:

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Potrebno je:
- 30 gr kvasca
- 1 puna kašičica šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 650 - 700 gr brasna
- 1 jaje
Priprema:
U mleku mlakom rastvoriti kvasac i šećer, dodati malo brasna i izmutiti. Ostaviti da nadođe kvasac. Dodati mlak jogurt, ulje, jaje i oko 700 gr brašna . Zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi. Testo može ići u kesu dobro zatvoreno pa u frižider na 3-4 dana i praviti od njega šta želite.
Razvući testo u pravougaonik što tanje pa ga premazati margarinom i preklapati ga po malo do kraja. Malo ga rukama pritisnuti pa opet izvaljati u pravougaonik.
Iseći na šire trake i na kraj trake staviti kašičicu sira saviti pa pritisnuti testo da sir ne curi i tu iseći. Ako vam je lakše isecite na manje pravougaonike, stavljajte sir pa preklopite praveći male rolnice. Ređati u pleh pa pokriti da odmore 20 minuta. Premazati žumancetom i peći na 220 stepeni oko 25-30 minuta.
Pokriti krpom.
Prijatno!

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(0)