DORUČAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI "Ludo testo" sa kojim nikada nema greške, ovo najbolji način da ga spremite
Od ovog doručka ne može ukusnije!

Samo iskusne domaćice znaju da naprave ovo ludo testo.
Od ovog doručka ne može ukusnije!
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Potrebno je:
- 30 gr kvasca
- 1 puna kašičica šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 650 - 700 gr brasna
- 1 jaje
Priprema:
U mleku mlakom rastvoriti kvasac i šećer, dodati malo brasna i izmutiti. Ostaviti da nadođe kvasac. Dodati mlak jogurt, ulje, jaje i oko 700 gr brašna . Zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi. Testo može ići u kesu dobro zatvoreno pa u frižider na 3-4 dana i praviti od njega šta želite.
Razvući testo u pravougaonik što tanje pa ga premazati margarinom i preklapati ga po malo do kraja. Malo ga rukama pritisnuti pa opet izvaljati u pravougaonik.
Iseći na šire trake i na kraj trake staviti kašičicu sira saviti pa pritisnuti testo da sir ne curi i tu iseći. Ako vam je lakše isecite na manje pravougaonike, stavljajte sir pa preklopite praveći male rolnice. Ređati u pleh pa pokriti da odmore 20 minuta. Premazati žumancetom i peći na 220 stepeni oko 25-30 minuta.
Pokriti krpom.
Prijatno!

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Komentari(0)