DORUČAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI "Ludo testo" sa kojim nikada nema greške, ovo najbolji način da ga spremite
Od ovog doručka ne može ukusnije!
Samo iskusne domaćice znaju da naprave ovo ludo testo.
Od ovog doručka ne može ukusnije!
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Potrebno je:
- 30 gr kvasca
- 1 puna kašičica šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 650 - 700 gr brasna
- 1 jaje
Priprema:
U mleku mlakom rastvoriti kvasac i šećer, dodati malo brasna i izmutiti. Ostaviti da nadođe kvasac. Dodati mlak jogurt, ulje, jaje i oko 700 gr brašna . Zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi. Testo može ići u kesu dobro zatvoreno pa u frižider na 3-4 dana i praviti od njega šta želite.
Razvući testo u pravougaonik što tanje pa ga premazati margarinom i preklapati ga po malo do kraja. Malo ga rukama pritisnuti pa opet izvaljati u pravougaonik.
Iseći na šire trake i na kraj trake staviti kašičicu sira saviti pa pritisnuti testo da sir ne curi i tu iseći. Ako vam je lakše isecite na manje pravougaonike, stavljajte sir pa preklopite praveći male rolnice. Ređati u pleh pa pokriti da odmore 20 minuta. Premazati žumancetom i peći na 220 stepeni oko 25-30 minuta.
Pokriti krpom.
Prijatno!
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)