NAJJEDNOSTAVIJI POSNI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE: Džem, cimet i kakao - jeftin, a ukusan (RECEPT)

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Najjednostaviji posni kolač sa džemom, cimetom i kakaom iz Jugoslavije koji su sve žene pravile jer je jeftin i ukusan

posni kolač
Printscreen/Youtube

Krenule su slave neke su i posne od njih, a uskoro počinje i Božićni post pa će vam jedan kolač iz Jugoslavije biti od koristi.

Domaćice iz tog perioda prave najukusnije poslastice, a ovaj je poseban jer je jeftin, brzo se sprema i pravi starinski.

Gotov je očas posla, a pojede se brzinom svetlosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Džem, cimet, kakao... samo takav možete da poželite.

Sastojci za ovaj recept su:

kakao - 15 g

brašno - 400 g

cimet - 5 g

džem - 50 g

voda - 400 ml

prašak za pecivo - 1 kesica

šećer - 250 g

Sada ide način pripreme:

Umutiti šećer i vodu, pa dodati ostale sastojke i dobro promešati.

Na papir za pečenje izliti smesu i peći na 200°C 20 minuta.

Postan kolač na vodi možete dekorisati šećerom u prahu i bananama po želji.

Prijatno!

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading