PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće
Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova
 
                                Nema ničeg lepšeg od mekanih palačinki koje, uz omiljeni nadev, postaju ostvarenje slasnih snova. Velik broj ljudi uživa i u samom procesu pripreme palačinki, no ako već posedujete veštine majstora, svakako biste trebali da istražite tajnu komponentu koja će unaprediti njihov ukus da budu mnogo lepše.
Kako biste dostigli savršenstvo palačinki, neće biti potrebno da menjate išta u samoj smesi sastojaka. Ključ leži u supstratu na kojem ćete ih peći. U ovom slučaju, ulje koje je već bilo u kontaktu sa slaninom prilikom prethodnog prženja će u palačinkama izazvati izvanrednu senzaciju ukusa.
                                                                                            
                                                
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                     Shutterstock
                                            
                                        
                                    
                                                                                    
                                                                                            Shutterstock
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
Možda vas zanima:
 
            Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!
 
            TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Možda vas zanima:
 
            Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!
 
            TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Možda vas zanima:
 
            Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!
 
            TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Najoptimalnije će biti koristiti sveže ulje koje je prethodno poslužilo za prženje slanine. To podrazumeva da nakon što ste ispržili slaninu, jednostavno prelijete višak ulja iz tiganja i potom uspite pripremljenu smesu za palačinke, baš kao i obično. Takođe, kao alternativu možete upotrebiti i ulje koje je bilo sačuvano u frižideru. Imajte na umu da se ovo ulje može čuvati u frižideru tokom meseca dana nakon korišćenja, uz uslov da ga prethodno procedite kako ne bi zadržavalo ostatke hrane.
Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv okus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.
 
            Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Komentari(1)
 
             
                 
             
            
Ako je komponenta tajna trabali ste je ostaviti da i dalje bude. Nevidim sebe da u palacinke koje mirisu na slaninu namazem cokoladu. Vama prijatno bilo.