PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće
Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova

Nema ničeg lepšeg od mekanih palačinki koje, uz omiljeni nadev, postaju ostvarenje slasnih snova. Velik broj ljudi uživa i u samom procesu pripreme palačinki, no ako već posedujete veštine majstora, svakako biste trebali da istražite tajnu komponentu koja će unaprediti njihov ukus da budu mnogo lepše.
Kako biste dostigli savršenstvo palačinki, neće biti potrebno da menjate išta u samoj smesi sastojaka. Ključ leži u supstratu na kojem ćete ih peći. U ovom slučaju, ulje koje je već bilo u kontaktu sa slaninom prilikom prethodnog prženja će u palačinkama izazvati izvanrednu senzaciju ukusa.
Shutterstock
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Najoptimalnije će biti koristiti sveže ulje koje je prethodno poslužilo za prženje slanine. To podrazumeva da nakon što ste ispržili slaninu, jednostavno prelijete višak ulja iz tiganja i potom uspite pripremljenu smesu za palačinke, baš kao i obično. Takođe, kao alternativu možete upotrebiti i ulje koje je bilo sačuvano u frižideru. Imajte na umu da se ovo ulje može čuvati u frižideru tokom meseca dana nakon korišćenja, uz uslov da ga prethodno procedite kako ne bi zadržavalo ostatke hrane.
Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv okus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(1)

Ako je komponenta tajna trabali ste je ostaviti da i dalje bude. Nevidim sebe da u palacinke koje mirisu na slaninu namazem cokoladu. Vama prijatno bilo.