OVAKVE PUNJENE OPANKE DO SAD NISTE PROBALI: ORIGINAL SRPSKI recept za kojim su STRANCI POLUDELI

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Srpska kuhinja mešavina je aromatična i prepuna brojnih specijaliteta. Većina stranaca koji dolaze u našu zemlju, pored gostoljubivih domaćina, uvek ističu srpsku kuhinju koja obiluje brojnim gastronomskim uživanjima.

posne punjene paprike
Shutterstock

Jedan od specijaliteta su punjeni opanci spoj tradicije i modernog, lagano jelo koje ne zahteva previše vremena za pripremu, ali zato osvaja ukusom koji se dugo pamti.

Sastojci:

6 mesnatih paprika ili babura

2 jaja
100 g mlevenog mesa
100 g belog sira
50 g kačkavalja
prstohvat soli, bibera i peršuna
6 kriški paradajza (može i ne mora)
malo ulja

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli pa premazati paprike sa spoljašnje strane i poređati ih u vatrostalnu posudu. Umutite jaja, dodajte začine, beli sir i mleveno meso koje ste prethodno kratko propržili na malo ulja.

Sve izmešati i ovim nadevom puniti paprike. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati fina korica posuti narendani kačkavalj i vratiti u rernu koliko da se sir istopi. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku. Ukoliko ne volite pečeni paradajz možete preskočiti ovaj korak.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading