Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Potrebno je:
- 600 g pilećih krilaca
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice meda
- 2 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- malo belog luka
- 1 kašičicu začina za piletinu ili kurkumu
- 2 kašike kečapa
- 1.2 kašika pavlake može kisela
- so, biber
Priprema:
U činiju sipati ulje, med, soja so, mlevenu papriku, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber. Sve izmešati. Sipati u to krilca i izmešati.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Pleh obložiti pek papirom i poredjati krilca. i to dodati krompiriće pa izmešati u ostatku sosa, još malo posoliti i dodati ulja i staviti krompir u redunu pleha.
Peći na 210 stepeni da porumeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Fantazija ukusa, uživajte...
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
DVA BRZA I ZDRAVA RECEPTA Posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta, svi će ih OBOŽAVATI!
Bliži se kraj Vaskršnjeg posta. Cvetna nedelja je u toku i već se oseća radost Vaskrsa. danas donosimo dva brza i zdrava recepta da se zasladite.
Komentari(0)