Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima

Izvor: L.S.

11:00

Gastronomija 0

Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

piletina
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g pilećih krilaca
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice meda
  • 2 kašike soja sosa
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • malo belog luka
  • 1 kašičicu začina za piletinu ili kurkumu
  • 2 kašike kečapa
  • 1.2  kašika pavlake može kisela
  • so, biber

Priprema:

U činiju sipati ulje, med, soja so, mlevenu papriku, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber. Sve izmešati. Sipati u to krilca i izmešati. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pleh obložiti pek papirom i poredjati krilca. i to dodati krompiriće pa izmešati u ostatku sosa, još malo posoliti i dodati ulja i staviti krompir u redunu pleha.

Peći na 210 stepeni da porumeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Fantazija ukusa, uživajte...

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading