Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Potrebno je:
- 600 g pilećih krilaca
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice meda
- 2 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- malo belog luka
- 1 kašičicu začina za piletinu ili kurkumu
- 2 kašike kečapa
- 1.2 kašika pavlake može kisela
- so, biber
Priprema:
U činiju sipati ulje, med, soja so, mlevenu papriku, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber. Sve izmešati. Sipati u to krilca i izmešati.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Pleh obložiti pek papirom i poredjati krilca. i to dodati krompiriće pa izmešati u ostatku sosa, još malo posoliti i dodati ulja i staviti krompir u redunu pleha.
Peći na 210 stepeni da porumeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Fantazija ukusa, uživajte...
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Komentari(0)