Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?

Izvor: LS

17:00

Gastronomija 0

Kupus pripremljen na malo dugačiji način

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Shutterstock

Ako volite jela sa kupusom, ovo će vam se sigurno svideti.

Potrebno je:

100 g suve slanine

Možda vas zanima:

mala glavice mladog kupusa

Možda vas zanima:

1 krompir

Možda vas zanima:

malo ulja

Možda vas zanima:

2 kašičica belog luka (granule)

Možda vas zanima:

mleveni biber

Možda vas zanima:

malo mlevene paprike

Možda vas zanima:

suvi začin

Možda vas zanima:

2 jaja

Možda vas zanima:

200 g kisele pavlake

Možda vas zanima:

100 g kačkavalja seckanog

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Listove slaninice ispržiti dodati i malo ulja, pa kad zarumeni ubaciti na rezance mlad kupus i propržiti. Dodati i jedan krompir na listiće. 

Ubaciti beli luk, mleveni biber i mlevenu papriku i kad se malo proprži i omekne ubaciti u manji podmazan pleh. U pavlaku dodati jaja i na kocke kačkavalj. Preliti kupus i protresti da spadne pavlaka na dno.

Peći na 220 stepeni C 30 minuta. Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading