BLIŽI SE VELIKI PETAK, A MRAMORNA JAJA SU ONO ČIME ĆE SE SVI ODUŠEVITI KAD IH VIDE: Trik je tako jednostavan

Teodora Tojagić

13:00

Gastronomija 0

Mramorna jaja će vas sigurno oduševiti!

BLIŽI SE VELIKI PETAK, A MRAMORNA JAJA SU ONO ČIME ĆE SE SVI ODUŠEVITI KAD IH VIDE: Trik je tako jednostavan
Printscreen/Youtube

Naše domaćice su vrlo kreativne kad je farbanje jaja u pitanju. To je verovatno jedan od omiljenih običaja i majki i baki i dece, muževi verovatno uživaju u tišini u tom momentu. :)

Šalu na stranu, drage domaćice, ovaj trik će Vas oduševiti.

Više nijednu drugu metodu za farbanje jaja nečete koristiti!

BLIŽI SE VELIKI PETAK, A MRAMORNA JAJA SU ONO ČIME ĆE SE SVI ODUŠEVITI KAD IH VIDE: Trik je tako jednostavan Printscreen/Youtube
 

Sve što vam treba jesu ljuske luka, malo gaze ili stare najlon čarape i jedna kesica sa bojom za jaja po izboru.

Iseckajte ljuske luka na sitne trakice, ili na trougliće. Svako jaje potopite u vodu, pa uvaljajte i ljuske, tako da se ravnomerno zalepe.

Gazu ili najlon čarape isecite tako da možete da umotate jaje, a zatim ga vežite gumicom za tegle ili koncem.

Umotana jaja stavite u šerpu sa hladnom vodom, kašikom sirćeta i kašikom soli, sipajte sadržaj kesice sa bojom i skuvajte na uobičajen način.

BLIŽI SE VELIKI PETAK, A MRAMORNA JAJA SU ONO ČIME ĆE SE SVI ODUŠEVITI KAD IH VIDE: Trik je tako jednostavan Printscreen/Youtube
 

Izvadite jaja, pa kad se malo prohlade isecite gazu i pažljivo uklonite ljuske. Bićete oduševljeni rezultatom!

Za visoki sjaj, premažite jaja vatom umočenom u malo ulja.

Želimo Vam srećne predstojeće praznike, Vaše Lepote Srbije.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading