Tri srpska specijaliteta na listi 50 najboljih! Čuveni Taste Atlas objavio je novu listu, zemlje Balkana dominiraju, evo spiska
Istu ocenu imalo je i suvo meso kao tradicionalni bosanskohercegovački proizvod.

Čuveni Taste Atlas objavio je listu „50 najbolje ocenjenih mesnih prerađevina u svetu“ i na njoj se našla Srbija – čak tri puta, i to na 26, 39 i 45. mestu.
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom jamon. Četvrto, peto, šesto i sedmo mesto zauzele su vrste pršuta iz Italije. Deveto i deseto mesto zauzeli su slavonski i baranjski kulen iz Hrvatske s prosečnom ocenom 4,6.
Možda vas zanima:

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Da li ste čuli za eko-industrijske parkove? Prvi takav na Zapadnom Balkanu biće izgrađen u jednom srpskom gradu
Projekat eko-industrijskog parka u Šapcu je samo prvi korak, a planiraju se još četiri parka u regionu, što će pomoći da Zapadni Balkan postane privlačniji za investitore koji žele da ulažu u ekološki održive projekte.
Možda vas zanima:

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Da li ste čuli za eko-industrijske parkove? Prvi takav na Zapadnom Balkanu biće izgrađen u jednom srpskom gradu
Projekat eko-industrijskog parka u Šapcu je samo prvi korak, a planiraju se još četiri parka u regionu, što će pomoći da Zapadni Balkan postane privlačniji za investitore koji žele da ulažu u ekološki održive projekte.
Možda vas zanima:

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Da li ste čuli za eko-industrijske parkove? Prvi takav na Zapadnom Balkanu biće izgrađen u jednom srpskom gradu
Projekat eko-industrijskog parka u Šapcu je samo prvi korak, a planiraju se još četiri parka u regionu, što će pomoći da Zapadni Balkan postane privlačniji za investitore koji žele da ulažu u ekološki održive projekte.
Možda vas zanima:

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Da li ste čuli za eko-industrijske parkove? Prvi takav na Zapadnom Balkanu biće izgrađen u jednom srpskom gradu
Projekat eko-industrijskog parka u Šapcu je samo prvi korak, a planiraju se još četiri parka u regionu, što će pomoći da Zapadni Balkan postane privlačniji za investitore koji žele da ulažu u ekološki održive projekte.
Možda vas zanima:

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Da li ste čuli za eko-industrijske parkove? Prvi takav na Zapadnom Balkanu biće izgrađen u jednom srpskom gradu
Projekat eko-industrijskog parka u Šapcu je samo prvi korak, a planiraju se još četiri parka u regionu, što će pomoći da Zapadni Balkan postane privlačniji za investitore koji žele da ulažu u ekološki održive projekte.
Istu ocenu imalo je i suvo meso kao tradicionalni bosanskohercegovački proizvod.
Kada je reč o Hrvatskoj, na listi su se našli još dalmatinski pršut na 19. mestu, istarski pršut na 31, kulenova seka na 36. i drniški pršut na 37. mestu.
Što se tiče mesnih proizvoda iz naše zemlje, tri koja su se našla na ovoj prestižnoj listi su petrovački kulen na 26. mestu, pirotska peglana kobasica na 39. i užička pršuta na 45. mestu.
Stoga kažu mnogi kako je stara Jugoslavija dominantna na ovoj listi i da su španski i italijanski specijaliteti zaslužno jedini ispred jer su jednostavno najbolji na svetu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Komentari(0)