Tri srpska specijaliteta na listi 50 najboljih! Čuveni Taste Atlas objavio je novu listu, zemlje Balkana dominiraju, evo spiska
Istu ocenu imalo je i suvo meso kao tradicionalni bosanskohercegovački proizvod.
Čuveni Taste Atlas objavio je listu „50 najbolje ocenjenih mesnih prerađevina u svetu“ i na njoj se našla Srbija – čak tri puta, i to na 26, 39 i 45. mestu.
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom jamon. Četvrto, peto, šesto i sedmo mesto zauzele su vrste pršuta iz Italije. Deveto i deseto mesto zauzeli su slavonski i baranjski kulen iz Hrvatske s prosečnom ocenom 4,6.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI SPECIJALITET SRBIJE Isprobajte piletinu sa carske trpeze Nemanjića!
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu
NASTANAK PRVE SRPSKE DRŽAVE NA BALKANU: Prva dinastija koja je vladala Srbima
Kao poseban narod na Balkanu Srbi se prvi put pominju 622. godine i to pod imenom Sorabi, koji naseljava veliki deo nekadašnje rimske provincije, Dalmacije. Takođe, u nekim vizantijskim spisima iz 7. i 8. veka pominje se ime Gordoserba (Srpski narod) koji je naseljavao prostore Male Azije.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI SPECIJALITET SRBIJE Isprobajte piletinu sa carske trpeze Nemanjića!
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu
NASTANAK PRVE SRPSKE DRŽAVE NA BALKANU: Prva dinastija koja je vladala Srbima
Kao poseban narod na Balkanu Srbi se prvi put pominju 622. godine i to pod imenom Sorabi, koji naseljava veliki deo nekadašnje rimske provincije, Dalmacije. Takođe, u nekim vizantijskim spisima iz 7. i 8. veka pominje se ime Gordoserba (Srpski narod) koji je naseljavao prostore Male Azije.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI SPECIJALITET SRBIJE Isprobajte piletinu sa carske trpeze Nemanjića!
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu
NASTANAK PRVE SRPSKE DRŽAVE NA BALKANU: Prva dinastija koja je vladala Srbima
Kao poseban narod na Balkanu Srbi se prvi put pominju 622. godine i to pod imenom Sorabi, koji naseljava veliki deo nekadašnje rimske provincije, Dalmacije. Takođe, u nekim vizantijskim spisima iz 7. i 8. veka pominje se ime Gordoserba (Srpski narod) koji je naseljavao prostore Male Azije.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI SPECIJALITET SRBIJE Isprobajte piletinu sa carske trpeze Nemanjića!
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu
NASTANAK PRVE SRPSKE DRŽAVE NA BALKANU: Prva dinastija koja je vladala Srbima
Kao poseban narod na Balkanu Srbi se prvi put pominju 622. godine i to pod imenom Sorabi, koji naseljava veliki deo nekadašnje rimske provincije, Dalmacije. Takođe, u nekim vizantijskim spisima iz 7. i 8. veka pominje se ime Gordoserba (Srpski narod) koji je naseljavao prostore Male Azije.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI SPECIJALITET SRBIJE Isprobajte piletinu sa carske trpeze Nemanjića!
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu
NASTANAK PRVE SRPSKE DRŽAVE NA BALKANU: Prva dinastija koja je vladala Srbima
Kao poseban narod na Balkanu Srbi se prvi put pominju 622. godine i to pod imenom Sorabi, koji naseljava veliki deo nekadašnje rimske provincije, Dalmacije. Takođe, u nekim vizantijskim spisima iz 7. i 8. veka pominje se ime Gordoserba (Srpski narod) koji je naseljavao prostore Male Azije.
Istu ocenu imalo je i suvo meso kao tradicionalni bosanskohercegovački proizvod.
Kada je reč o Hrvatskoj, na listi su se našli još dalmatinski pršut na 19. mestu, istarski pršut na 31, kulenova seka na 36. i drniški pršut na 37. mestu.
Što se tiče mesnih proizvoda iz naše zemlje, tri koja su se našla na ovoj prestižnoj listi su petrovački kulen na 26. mestu, pirotska peglana kobasica na 39. i užička pršuta na 45. mestu.
Stoga kažu mnogi kako je stara Jugoslavija dominantna na ovoj listi i da su španski i italijanski specijaliteti zaslužno jedini ispred jer su jednostavno najbolji na svetu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Komentari(0)