DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici - ZDRAVO I UKUSNO

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Domaći hleb nije teško napraviti, samo precizno pratite sve instrukcije

DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici - ZDRAVO I UKUSNO
Shutterstock

Domaći hleb od raženog, kukuruznog i pšeničnog brašna pravi je hit, a pre svega je izuzetno zdrav i ukusan:

Sastojci:

500 gr pšeničnog brašna

Možda vas zanima:

1 šolja od 2dl. kukuruznog brašna

Možda vas zanima:

1 šolja od 2dl. raženog brašna

Možda vas zanima:

2 pune kašičice soli

Možda vas zanima:

30-40gr. kvasca

Možda vas zanima:

Voda po potrebi od 600-650ml

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici - ZDRAVO I UKUSNO Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Izmešajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo kvasca i soli pa lepo sa mlakom vodom umesite testo. Dodajte kukuruzno brašno pa sve premesite i ostavite na toplom mestu da testo nadođe. Na malo pšeničnog brašna premesite hleb, a onda stavite u posudu za pečenje i ostavite još 15 minuta da testo nadođe.

Pecite oko pola sata na 200 stepeni celzijusa, a onda smanjite temperaturu pa pecite još malo.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading