Pileća čorba koja GREJE DUŠU: Idealan recept pred hladnije dane

14:00

Gastronomija 0

Prava domaća supa zamirisaće kuću i vratiti vas u detinjstvo.

Pileća čorba koja GREJE DUŠU: Idealan recept pred hladnije dane
Youtube/Kuhinja za 10

Sastojci:

  • 1 pile
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 3 manje glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • 1 čaša mleka
  • 1 jaje
  • začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
  • veza peršuna

Priprema:

Očišćeno povrće izrežite na veće komade. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (do se meso ne raskuva). Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskickajte na komade. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading