Pileća čorba koja GREJE DUŠU: Idealan recept pred hladnije dane
Prava domaća supa zamirisaće kuću i vratiti vas u detinjstvo.
![Pileća čorba koja GREJE DUŠU: Idealan recept pred hladnije dane](/data/images/2023-01-15/44216_pileca-corba_f.jpg?timestamp=1673996400)
Sastojci:
- 1 pile
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 1 čaša mleka
- 1 jaje
- začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
- veza peršuna
Priprema:
Očišćeno povrće izrežite na veće komade. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (do se meso ne raskuva). Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskickajte na komade. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna.
Možda vas zanima:
![ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način](/data/images/2021-08-21/2088_shutterstock-312932852_f.jpg)
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
![ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša](/data/images/2023-05-02/53474_kolac_f.png)
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
![ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način](/data/images/2021-08-21/2088_shutterstock-312932852_f.jpg)
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
![ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša](/data/images/2023-05-02/53474_kolac_f.png)
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
![ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način](/data/images/2021-08-21/2088_shutterstock-312932852_f.jpg)
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
![ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša](/data/images/2023-05-02/53474_kolac_f.png)
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)