IZ BAKINE KUHINJE: Jedan od najlepših starinskih kolača (RECEPT)

Teodora Tojagić

21:00

Gastronomija 0

Tražiće Vam repete.

IZ BAKINE KUHINJE: Jedan od najlepših starinskih kolača (RECEPT)
Printscreen

Starinski kolač čarobnog ukusa.

Sastojci:

 4 jaja
 4 kašike šećera + 100 g
 100 g maslaca
 korica limuna
 1/2 praška za pecivo
 100 ml jogurta
 180 g brašna
 sok od limuna

Namaz: 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

200 g džema od kajsija
100 g seckanih oraha i lešnika

Priprema:

Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera pa dodati rastopljen maslac, koricu limuna, brašno sa praškom za pecivo, jogurt i sve dobro izjednačiti.

Sipati u pleh malo veći (35×25). Peći na 200 stepeni oko 15 min.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading