SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Poslednja stvar koju želite da se dogodi je da nakon što uložite vreme i trud u pravljenje kolačića odete u kuhinju i otkrijete da su se brzo stvrdnuli, potpuno osušili.
Srećom, katastrofu u najavi možete da sprečite sa samo nekoliko jednostavnih koraka.
Sledite uputstva Stila i sladićete se njima kao da ste ih tek napravili!
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Pre svega, kada ispečete kolačiće i izvadite ih iz rerne, obavezno im dajte dovoljno vremena da se ohlade u onome u čemu su se pekli pre nego što ih prebacite na rešetku za hlađenje kako bi se potpuno ohladili.
Tek tada možete da ih spremite. Ako ih ne pustite da se potpuno ohlade, toplota koja zrači iz kolačića će stvoriti kondenzaciju u posudi u kojoj se nalaze, što će s vremenom uništiti njihovu teksturu, pa nećete poželeti da ih iznesete na trpezu.
Kada se kolačići potpuno ohlade, prebacite ih u prigodnu posudu koja se hermetički zatvara, kako bi sprečili ulazak spoljašnjeg vazduha i vlage (hrskavi kolačići ne podnose vlagu).
Ako se ipak dogodi da poklopac dobro ne leže na kutiju, uđe malo vazduha i kolačići otvrdnu, ne bi bilo loše da ih prebacite u kesu i na njih stavite komad hleba. Namirnica koju svi imamo ukući učiniće da smekšaju! Može da pomogne i komad jabuke.
ko su sitni kolači preliveni glazurom, obavezno stavite papir za pečenje između njih da se ne bi zalepili. Inače, suve sitne kolače i one koji su kremasti, ili sa glazurom, nikada ne treba zajedno da stavljate – napravićete lom!
Na sobnoj temperaturi tako obezbeđeni i čuvani će ostati sveži pet dana. U zamrzivaču možete duže da ih čuvate, tri-četiri meseca (čupavci, mafini...), neke i šeste meseci (vanilice, žerbo kocke, mimoza kocke, čoko keksiće...) u kesi za zanrzavanje ili u kutiji, takođe sa hermetičkim poklopcem, koja trpi nisku temperaturu.
Ako su vaši kolačići napravljeni s lisnatim testom, trebalo bi prvo da ih stavite na bar 30 minuta u frižider kako bi se postepeno ohladili. Preskočite li ovaj veoma značajan korak, lako može da se dogodi da popucaju, ili se raspadnu kad poželite da ih izvadite iz zamrzivača.
Inače, postupak odleđivanja sitnih slavskih i prazničnih kolača ako ste sledili jednostavne korake koje vam Stil predlaže, više je nego jednostavan: kad ih izvadite iz zamrzivača, ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi do sat vremena – biće spremni za jelo.
Izgledaće fantastično i imaće božanstven ukus – kao da ste ih tek napravili!
Savet plus: Ako kupujete ili dobijete kolačiće na poklon, sledite ista uputstva.
Izvor: Kurir Stil
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Komentari(0)