SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Poslednja stvar koju želite da se dogodi je da nakon što uložite vreme i trud u pravljenje kolačića odete u kuhinju i otkrijete da su se brzo stvrdnuli, potpuno osušili.
Srećom, katastrofu u najavi možete da sprečite sa samo nekoliko jednostavnih koraka.
Sledite uputstva Stila i sladićete se njima kao da ste ih tek napravili!
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Shutterstock/Gurabije
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Možda vas zanima:
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena
Pre svega, kada ispečete kolačiće i izvadite ih iz rerne, obavezno im dajte dovoljno vremena da se ohlade u onome u čemu su se pekli pre nego što ih prebacite na rešetku za hlađenje kako bi se potpuno ohladili.
Tek tada možete da ih spremite. Ako ih ne pustite da se potpuno ohlade, toplota koja zrači iz kolačića će stvoriti kondenzaciju u posudi u kojoj se nalaze, što će s vremenom uništiti njihovu teksturu, pa nećete poželeti da ih iznesete na trpezu.
Kada se kolačići potpuno ohlade, prebacite ih u prigodnu posudu koja se hermetički zatvara, kako bi sprečili ulazak spoljašnjeg vazduha i vlage (hrskavi kolačići ne podnose vlagu).
Ako se ipak dogodi da poklopac dobro ne leže na kutiju, uđe malo vazduha i kolačići otvrdnu, ne bi bilo loše da ih prebacite u kesu i na njih stavite komad hleba. Namirnica koju svi imamo ukući učiniće da smekšaju! Može da pomogne i komad jabuke.
Shutterstock
ko su sitni kolači preliveni glazurom, obavezno stavite papir za pečenje između njih da se ne bi zalepili. Inače, suve sitne kolače i one koji su kremasti, ili sa glazurom, nikada ne treba zajedno da stavljate – napravićete lom!
Na sobnoj temperaturi tako obezbeđeni i čuvani će ostati sveži pet dana. U zamrzivaču možete duže da ih čuvate, tri-četiri meseca (čupavci, mafini...), neke i šeste meseci (vanilice, žerbo kocke, mimoza kocke, čoko keksiće...) u kesi za zanrzavanje ili u kutiji, takođe sa hermetičkim poklopcem, koja trpi nisku temperaturu.
Ako su vaši kolačići napravljeni s lisnatim testom, trebalo bi prvo da ih stavite na bar 30 minuta u frižider kako bi se postepeno ohladili. Preskočite li ovaj veoma značajan korak, lako može da se dogodi da popucaju, ili se raspadnu kad poželite da ih izvadite iz zamrzivača.
Inače, postupak odleđivanja sitnih slavskih i prazničnih kolača ako ste sledili jednostavne korake koje vam Stil predlaže, više je nego jednostavan: kad ih izvadite iz zamrzivača, ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi do sat vremena – biće spremni za jelo.
Izgledaće fantastično i imaće božanstven ukus – kao da ste ih tek napravili!
Savet plus: Ako kupujete ili dobijete kolačiće na poklon, sledite ista uputstva.
Izvor: Kurir Stil
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Komentari(0)