KUVANO VINO IMA MNOGO NEOČEKIVANIH KORISTI ZA ORGANIZAM Jedna od prednosti omiljene "poslastice" odraslih se retko pominje (RECEPT)
Kuvano vino je jedan od omiljenih napitaka u zimskom periodu, s obzirom da je veoma ukusno, a predstavlja i dobar razlog za okupljanje prijatelja. Kuvano vino je veoma popularan napitak i u Srbiji.

Tokom zimskih praznika, u gradovima Srbije često se mogu videti prodavci i prolaznici koji greju ruke na šoljicama ovog toplog pića.
Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom, veća okupljanja nisu baš najbolja ideja. Međutim, to ne znači da ne treba da uživate u ovom zimskom piću.
Kuvano vino jako dobro deluje na zdravlje. Naučno je dokazano da štiti srce i krvne sudove. Takođe pomaže u sprečavanju upala u organizmu i deluje ako imate visok krvni pritisak. Ukoliko pripremite kuvano vino po pravilnom receptu možete ga koristiti za ublažavanje simptoma prehlade. Jedna od prednosti kuvanog vina koja se retko pominje jeste da može pomoći ako imate usporen metabolizam.
Možda vas zanima:

Evo kakvo će biti radno vreme pijaca za prvomajske praznike!
Garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika, 01. i 02. maja radiće po ustaljenom režimu

Uskoro stiže još neradnih dana: Sledi bitan praznik, evo koliko zaposleni neće raditi i kad
Neradni dani za Dan državnosti odnosno Sretenje.
Možda vas zanima:

Evo kakvo će biti radno vreme pijaca za prvomajske praznike!
Garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika, 01. i 02. maja radiće po ustaljenom režimu

Uskoro stiže još neradnih dana: Sledi bitan praznik, evo koliko zaposleni neće raditi i kad
Neradni dani za Dan državnosti odnosno Sretenje.
Možda vas zanima:

Evo kakvo će biti radno vreme pijaca za prvomajske praznike!
Garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika, 01. i 02. maja radiće po ustaljenom režimu

Uskoro stiže još neradnih dana: Sledi bitan praznik, evo koliko zaposleni neće raditi i kad
Neradni dani za Dan državnosti odnosno Sretenje.
U nastavku pročitajte kako ga možete spremiti sami.
Sastojci (za 4 osobe):
pola litra crnog vina,
4 kašike šećera,
kašičica cimeta u prahu,
karanfilić,
pola pomorandže ili jedna mandarina,
decilitar vode.
Priprema:
Priprema je jednostavna. Sve sastojke, osim vina, ubaciti u vodu, u dublju posudu, i sačekajti da prokuva i da malo vode ispari, pa dodati vino i kuvati još nekoliko minuta vodeći računa da voda ne proključa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

TRIK ZA KREMASTO SAVRŠENSTVO: Pire krompir kakvom nema ravnog
Klasik koji krasi trpeze

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti

Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Komentari(0)