KUVANO VINO IMA MNOGO NEOČEKIVANIH KORISTI ZA ORGANIZAM Jedna od prednosti omiljene "poslastice" odraslih se retko pominje (RECEPT)
Kuvano vino je jedan od omiljenih napitaka u zimskom periodu, s obzirom da je veoma ukusno, a predstavlja i dobar razlog za okupljanje prijatelja. Kuvano vino je veoma popularan napitak i u Srbiji.

Tokom zimskih praznika, u gradovima Srbije često se mogu videti prodavci i prolaznici koji greju ruke na šoljicama ovog toplog pića.
Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom, veća okupljanja nisu baš najbolja ideja. Međutim, to ne znači da ne treba da uživate u ovom zimskom piću.
Kuvano vino jako dobro deluje na zdravlje. Naučno je dokazano da štiti srce i krvne sudove. Takođe pomaže u sprečavanju upala u organizmu i deluje ako imate visok krvni pritisak. Ukoliko pripremite kuvano vino po pravilnom receptu možete ga koristiti za ublažavanje simptoma prehlade. Jedna od prednosti kuvanog vina koja se retko pominje jeste da može pomoći ako imate usporen metabolizam.
Možda vas zanima:

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

Srpski Holivud krcat tokom prvomajskih praznika: Najviše pažnje privlači jedna atrakcija
Odrasli se ovde vraćaju u detinjstvo, svi su oduševljeni
Možda vas zanima:

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

Srpski Holivud krcat tokom prvomajskih praznika: Najviše pažnje privlači jedna atrakcija
Odrasli se ovde vraćaju u detinjstvo, svi su oduševljeni
Možda vas zanima:

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

Srpski Holivud krcat tokom prvomajskih praznika: Najviše pažnje privlači jedna atrakcija
Odrasli se ovde vraćaju u detinjstvo, svi su oduševljeni
U nastavku pročitajte kako ga možete spremiti sami.
Sastojci (za 4 osobe):
pola litra crnog vina,
4 kašike šećera,
kašičica cimeta u prahu,
karanfilić,
pola pomorandže ili jedna mandarina,
decilitar vode.
Priprema:
Priprema je jednostavna. Sve sastojke, osim vina, ubaciti u vodu, u dublju posudu, i sačekajti da prokuva i da malo vode ispari, pa dodati vino i kuvati još nekoliko minuta vodeći računa da voda ne proključa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.
Komentari(0)