KUVANO VINO IMA MNOGO NEOČEKIVANIH KORISTI ZA ORGANIZAM Jedna od prednosti omiljene "poslastice" odraslih se retko pominje (RECEPT)

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Kuvano vino je jedan od omiljenih napitaka u zimskom periodu, s obzirom da je veoma ukusno, a predstavlja i dobar razlog za okupljanje prijatelja. Kuvano vino je veoma popularan napitak i u Srbiji.

vino
Shutterstock

Tokom zimskih praznika, u gradovima Srbije često se mogu videti prodavci i prolaznici koji greju ruke na šoljicama ovog toplog pića.

Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom, veća okupljanja nisu baš najbolja ideja. Međutim, to ne znači da ne treba da uživate u ovom zimskom piću.

Kuvano vino jako dobro deluje na zdravlje. Naučno je dokazano da štiti srce i krvne sudove. Takođe pomaže u sprečavanju upala u organizmu i deluje ako imate visok krvni pritisak. Ukoliko pripremite kuvano vino po pravilnom receptu možete ga koristiti za ublažavanje simptoma prehlade. Jedna od prednosti kuvanog vina koja se retko pominje jeste da može pomoći ako imate usporen metabolizam.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U nastavku pročitajte kako ga možete spremiti sami.

Sastojci (za 4 osobe):

pola litra crnog vina,

4 kašike šećera,

kašičica cimeta u prahu,

karanfilić,

pola pomorandže ili jedna mandarina,

decilitar vode.

Priprema:

Priprema je jednostavna. Sve sastojke, osim vina, ubaciti u vodu, u dublju posudu, i sačekajti da prokuva i da malo vode ispari, pa dodati vino i kuvati još nekoliko minuta vodeći računa da voda ne proključa.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading