KUVANO VINO IMA MNOGO NEOČEKIVANIH KORISTI ZA ORGANIZAM Jedna od prednosti omiljene "poslastice" odraslih se retko pominje (RECEPT)
Kuvano vino je jedan od omiljenih napitaka u zimskom periodu, s obzirom da je veoma ukusno, a predstavlja i dobar razlog za okupljanje prijatelja. Kuvano vino je veoma popularan napitak i u Srbiji.
Tokom zimskih praznika, u gradovima Srbije često se mogu videti prodavci i prolaznici koji greju ruke na šoljicama ovog toplog pića.
Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom, veća okupljanja nisu baš najbolja ideja. Međutim, to ne znači da ne treba da uživate u ovom zimskom piću.
Kuvano vino jako dobro deluje na zdravlje. Naučno je dokazano da štiti srce i krvne sudove. Takođe pomaže u sprečavanju upala u organizmu i deluje ako imate visok krvni pritisak. Ukoliko pripremite kuvano vino po pravilnom receptu možete ga koristiti za ublažavanje simptoma prehlade. Jedna od prednosti kuvanog vina koja se retko pominje jeste da može pomoći ako imate usporen metabolizam.
Možda vas zanima:
Ovo cveće može da prezimi napolju bez problema: Ne smeta mu čak ni sneg
Da li ste znali da postoje biljke koje cvetaju i zimi? One su otporne na mraz i mogu biti super izbor za vašu baštu ili terasu tokom zime
Sledeće nedelje je najmračniji dan u godini: Mrak pada u 15:57 u Srbiji
U Srbiji 9. i 10. decembra Sunce zalazi u 15:57 – biće to dani najranijeg mraka ove zime i simbolični uvod u kratkodnevnicu.
Možda vas zanima:
Ovo cveće može da prezimi napolju bez problema: Ne smeta mu čak ni sneg
Da li ste znali da postoje biljke koje cvetaju i zimi? One su otporne na mraz i mogu biti super izbor za vašu baštu ili terasu tokom zime
Sledeće nedelje je najmračniji dan u godini: Mrak pada u 15:57 u Srbiji
U Srbiji 9. i 10. decembra Sunce zalazi u 15:57 – biće to dani najranijeg mraka ove zime i simbolični uvod u kratkodnevnicu.
Možda vas zanima:
Ovo cveće može da prezimi napolju bez problema: Ne smeta mu čak ni sneg
Da li ste znali da postoje biljke koje cvetaju i zimi? One su otporne na mraz i mogu biti super izbor za vašu baštu ili terasu tokom zime
Sledeće nedelje je najmračniji dan u godini: Mrak pada u 15:57 u Srbiji
U Srbiji 9. i 10. decembra Sunce zalazi u 15:57 – biće to dani najranijeg mraka ove zime i simbolični uvod u kratkodnevnicu.
U nastavku pročitajte kako ga možete spremiti sami.
Sastojci (za 4 osobe):
pola litra crnog vina,
4 kašike šećera,
kašičica cimeta u prahu,
karanfilić,
pola pomorandže ili jedna mandarina,
decilitar vode.
Priprema:
Priprema je jednostavna. Sve sastojke, osim vina, ubaciti u vodu, u dublju posudu, i sačekajti da prokuva i da malo vode ispari, pa dodati vino i kuvati još nekoliko minuta vodeći računa da voda ne proključa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)