KUVANO VINO IMA MNOGO NEOČEKIVANIH KORISTI ZA ORGANIZAM Jedna od prednosti omiljene "poslastice" odraslih se retko pominje (RECEPT)
Kuvano vino je jedan od omiljenih napitaka u zimskom periodu, s obzirom da je veoma ukusno, a predstavlja i dobar razlog za okupljanje prijatelja. Kuvano vino je veoma popularan napitak i u Srbiji.
Tokom zimskih praznika, u gradovima Srbije često se mogu videti prodavci i prolaznici koji greju ruke na šoljicama ovog toplog pića.
Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom, veća okupljanja nisu baš najbolja ideja. Međutim, to ne znači da ne treba da uživate u ovom zimskom piću.
Kuvano vino jako dobro deluje na zdravlje. Naučno je dokazano da štiti srce i krvne sudove. Takođe pomaže u sprečavanju upala u organizmu i deluje ako imate visok krvni pritisak. Ukoliko pripremite kuvano vino po pravilnom receptu možete ga koristiti za ublažavanje simptoma prehlade. Jedna od prednosti kuvanog vina koja se retko pominje jeste da može pomoći ako imate usporen metabolizam.
Možda vas zanima:
OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.
Srpski Holivud krcat tokom prvomajskih praznika: Najviše pažnje privlači jedna atrakcija
Odrasli se ovde vraćaju u detinjstvo, svi su oduševljeni
Možda vas zanima:
OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.
Srpski Holivud krcat tokom prvomajskih praznika: Najviše pažnje privlači jedna atrakcija
Odrasli se ovde vraćaju u detinjstvo, svi su oduševljeni
Možda vas zanima:
OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.
Srpski Holivud krcat tokom prvomajskih praznika: Najviše pažnje privlači jedna atrakcija
Odrasli se ovde vraćaju u detinjstvo, svi su oduševljeni
U nastavku pročitajte kako ga možete spremiti sami.
Sastojci (za 4 osobe):
pola litra crnog vina,
4 kašike šećera,
kašičica cimeta u prahu,
karanfilić,
pola pomorandže ili jedna mandarina,
decilitar vode.
Priprema:
Priprema je jednostavna. Sve sastojke, osim vina, ubaciti u vodu, u dublju posudu, i sačekajti da prokuva i da malo vode ispari, pa dodati vino i kuvati još nekoliko minuta vodeći računa da voda ne proključa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Jelo ratnika i čobana – Zaboravljena srpska energetska bomba sa planine
Kako je specijalitet od sira, kajmaka i kukuruznog brašna, simbolizujući snagu i izdržljivost, preživeo vekove i postao gastronomski izazov za moderne sladokusce.
Komentari(0)