RECEPT ZA STARINSKE MEDENJAKE: Najlepši biskvit koji se savršeno slaže uz čaj ili kompot
Ovi mekani i slatki medenjaci savršen su desert ili užina tokom zimskih dana

Sastojci:
5 kašika meda
5 kašika šećera
1 jaje
5 kašika mleka
5 kašika ulja
450 -470g mekog brašna t400
1 kašika sode bikarbone
Shutterstock
Priprema: U činiju stavite med, zatim šećer, jaje, mleko i ulje. Sve razmutite i dodajte prosejano brašno pa i sodu bikarbonu. Umesite testo rukama. Odvojite 25 kuglica koje ćete staviti na pleh. Peći na 200 stepeni celzijusa oko 15 minuta, a potom ostaviti još 5 min u isključenoj rerni.
Možda vas zanima:

NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI SA CIMETOM Ispunite dom prazničnom atmosferom m potrebna su vam samo četiri sastojka
Prave se jednostavno, pa vam neće oduzeti mnogo vremena

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Komentari(0)